Met de zomer in aantocht en met al een aantal belachelijk mooie dagen achter de rug is er natuurlijk één ding wat niet kan ontbreken in de tuin zodra de temperatuur stijgt: de barbecue.
In samenwerking met mooiwatplantendoen.nl heeft dé groente-chef van Nederland, Jonathan Karpathios, een aantal recepten gemaakt met de meest populaire groenten uit ons land speciaal voor op de barbecue. Gezond, lekker en vooral heel makkelijk om te maken. Met vandaag: paprika carpaccio.
Bereiding
- Steek de barbecue aan en laat hem goed heet worden.
- Leg de paprika’s op de barbecue en rooster ze tot ze zwartgeblakerd zijn. Laat ze licht afkoelen en ontdoe ze van de zwarte schil. (Heb je geen barbecue, dan kun je de paprika’s ook in de oven bij 220 °C roosteren.)
- Snij de paprika’s in de lengte doormidden en verwijder de zaadjes.
- Hak de peterselie en de knoflook fijn.
- Meng de paprika, knoflook, olijfolie en wat peper en zout in een kom en serveer als carpaccio op een groot bord.
- Strooi de peterselie over het gerecht.
Tip van de chef: als je nog wat ansjovis of kappertjes in huis hebt, kun je die erover strooien. Dat maakt het gerecht extra smakelijk.