Peertjes met kaneel uit de oven: zoet en fris tegelijkertijd. Je kunt deze peertjes eten als dessert, maar ook als een overheerlijk voorgerecht met een kleine aanpassing! De citroen zorgt dus voor de frisheid en de kaneel voor de ‘zoete’ smaak. Een heerlijke combinatie dus.
Bereiding frisse peertjes met kaneel uit de oven
- Verwarm de oven voor op 220 graden
- Snijd de peren door de helft en haal de pitjes er uit met een lepel. Laat de steeltjes van de peren zitten, dit geef een leuk effect aan het gerecht
- Leg de peren in een ovenschaal en zet deze schaal alvast in de voorverwarmde oven voor 10 minuten
- Snijd ondertussen de citroenen in schijfjes
- Haal de ovenschaal na 10 minuten uit de oven en verdeel de schijfjes citroen en de kaneelstokjes over de schaal
- Strooi ook de kaneel uit over de peertjes en plaats de schaal dan nog voor 10 mintuten terug in de oven
Bereiding met extra geitenkaas
Perfect als voorgerecht of zelfs als hoofdgerecht naast deze geroosterde zoete aardappel salade.
- Pak een kom en doe hier de geitenkaas en de honing in
- Snijd de walnoten in kleinere stukjes en voeg deze toe aan de geitenkaas met honing. Gebruik een lepel om het geheel door elkaar te mengen
- Wanneer je de peertjes na tien minuten uit de oven haalt, doe je een eetlepel van het geitenkaas-mengsel in het gat dat je gemaakt hebt met de lepel
- Zet nog terug in de oven voor 10 minuten en daarna kun je meteen genieten!