In de categorie heel makkelijk, gezond én lekker voor de lunch gaan we vandaag aan de slag met zoete aardappels in combinatie met appels. Maak dit de avond van tevoren of mocht je een oven in de buurt hebben is het overdag ook een snelle gerecht om te maken.

Zoete aardappel heeft verschillende gezondheidsvoordelen. Het bevat niet alleen een diversiteit aan vitaminen en mineralen maar het is gezond voor het hart, heeft een lage glycemische index, het is een antistress groente en is zeer goed voor de spijsvertering en weerstand.

Bereiding salade

  1. Verwarm je oven alvast op 200 graden
  2. Schil de zoete aardappel en snij het dunne plakjes.
  3. Leg wat bakpapier op een bakplaat en plaats hier de plakjes zoete aardappel op met een scheutje olijolie en wat zout en peper.
  4. Laat ongeveer 25 à 30 minuten in de over totdat ze licht bruin zijn.
  5. Terwijl de zoete aardappel in de oven ligt, was je de sla en snij de appel in dunne plakjes. Walnoten kunnen eventueel getoast worden.
  6. Maak de dressing in een apart bakje: voeg hier de olijfolie aan toe, balsamico azijn, ahornsiroop en mosterd en meng het goed.
  7. Bak een grote schaal, doe hier de sla in, voeg de dressing toe, plakjes appel en zoete aardappel. Besprenkel het met feta of gorgonzola en voilà – je salade is helemaal klaar.