Niets is lekkerder met deze hoge temperaturen dan een frisse salade. Daarom hebben wij weer een heerlijk recept voor jullie klaarstaan. Deze witte aspergesalade met krieltjes is perfect als avondmaaltijd, maar is ook geschikt als bijgerecht. Lekker voor bij de barbecue bijvoorbeeld.


Bereidingswijze witte aspergesalade

  1. Spoel de zeekraal af onder een koude stromende kraan en zet ze even weg.
  2. Snijd de radijs in dunne plakken.
  3. Nu pak je de asperges. Schil ze en snijd de harde onderkant eraf. Vervolgens snijd je ze in stukjes van zo’n 3 à 4 centimeter.
  4. Kook de asperges nu voor 8 tot 10 minuten gaar met een mespuntje zout. Zodra ze gaat gekookt zijn laat je ze uitlekken en zet je ze apart.
  5. Nu gaan we aan de slag met de krieltjes. Snijd deze in dunne plakjes van zo’n 5 millimeter. Kook ze vervolgens in dezelfde pan als waar je de asperges in hebt gekookt voor zo’n 10 minuten.
  6. Pak een koekenpan en smelt hier de Flora Plant in. Bak de krieltjes nu voor 10 minuten. Ze zijn goed wanneer ze goudbruin van kleur zijn.
  7. Voeg nu de zeekraal toe aan de pan en bak voor nog zo’n 3-4 minuten mee.
  8. Snijd de bieslook fijn en doe dit samen met de plantaardige yoghurt, citroensap en extra vierde olijfolie aan toe. Breng eventueel nog op smaak met wat peper en zout en meng het goed door elkaar. Zo ontstaat er een lekkere yoghurt-bieslookdressing voor door je witte aspergesalade.
  9. Doe nu de krieltjes, zeekraal, asperges en radijs in een kom. Voeg je zelfgemaakte dressing eraan toe en voilà. Je kan genieten van een heerlijke frisse witte aspergesalade.

Lees ook

Recept: witte aspergesalade met krieltjes

Recept: brioche met witte asperges, gepocheerd ei en Hollandaisesaus

Recept: witte aspergesalade met krieltjes

Recept: flammkuchen met witte asperges en zalm

Recept: witte aspergesalade met krieltjes

Recept: aspergesoep met ei