Een heerlijke variantie op de bekende Mexicaanse Quesadilla. Deze vegetarische Quesadilla’s zitten vol met vitamines. Wij hebben een recept gekozen dat goed past bij het seizoen, de herfst. Pompoen is natuurlijk een product dat veel gebruikt en verkocht wordt en het is ook nog eens super lekker! Quesadilla’s zijn eigenlijk Mexicaanse tosti’s. Je kunt super veel variëren met deze ’tosti’s’.


Bereiding pompoen quesadilla

  1. Verwarm de oven voor op 220 graden.
  2. Snijd de pompoen in plakken.
  3. Leg de plakken pompoen op de bakplaat en laat ze roosteren tot ze gaar zijn.
  4. Schil de knoflook en ui en snijd deze in fijne stukken.
  5. Verhit wat olijfolie in een pan.
  6. Bak hier de knoflook en ui in.
  7. Voeg de zwarte bonen (met vocht) en de chilipoeder er aan toe.
  8. Laat dit een paar minuten pruttelen en voeg vervolgens de boerenkool er aan toe.
  9. Haal het dan van het vuur en laat dit slinken.
  10. Breng het op smaak met wat zout en peper.
  11. Laat de temperatuur van de oven zakken naar 180 graden.
  12. Spreid een wrap uit op de bakplaat en beleg deze met wat plakken pompoen.
  13. Schep vervolgens het boerenkool-bonen mengsel er bovenop.
  14. Dek dit dan af met nog een wrap en doe de quesadilla dan nog even kort in de oven, tot de wrap begint de kleuren.

Eet smakelijk!


Lees ook:

Courgette soep met pompoen pitten

Vegetarische herfst pompoen lasagne

Vegan Burrito’s met pompoen hummus