Tijdens deze koude dagen, zouden we het liefst op vakantie willen zijn in een land als Italië, met lekker weer en lekker eten. Gelukkig kunnen we het eten (helaas niet het weer) hier naartoe halen met een traditioneel Italiaans recept: melanzane alle parmigiana. Letterlijk vertaald dit zich in gefrituurde aubergine met parmezaanse kaas. De ultieme definitie van comfort food dus. Lees hier hoe je de aubergineschotel met parmezaanse kaas en tomatensaus maakt.


Bereidingswijze

  1. Snijd de aubergines in plakjes. Bestrooi deze met zout en laat 5 minuutjes liggen.
  2. Snijd alvast de ui, knoflook en basilicum fijn.
  3. Begin met de tomatensaus. Verhit een pan met olijfolie. Als de olie heet is, voeg je de ui en knoflook toe. Laat deze even bakken.
  4. Doe de tomatenpuree en de fijne tomaten in de pan. Roer goed door en laat zo’n 7 minuten sudderen.
  5. Voeg de basilicum en wat peper en zout toe. Laat nog even sudderen en haal daarna van het vuur af.
  6. Pak drie kommetjes en doe in elk de bloem, eitjes en paneermeel. Voeg een scheutje melk toe aan de eitjes en roer dit nog even goed door totdat het een glad mengsel is. Voeg een handje parmezaanse kaas toe aan het paneermeel.
  7. Dip de plakken aubergine één voor één in de kommetjes: eerst in de bloem, dan in het ei en als laatste in het paneermeel, zodat de aubergine plakken helemaal bedekt zijn.
  8. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  9. Pak ondertussen een bakpan en schenk hier een royale laag olijfolie in. Als de olie goed verhit is, kan je de plakken aubergine in de pan leggen. Bak deze voor zo’n twee minuten aan iedere kant.
  10. Pak een ovenschaal en vet deze in met wat olijfolie. Bestrijk deze vervolgens met de tomatensaus. Leg hier een laag van de plakken aubergines op. Bestrijk deze laag vervolgens weer met een laag tomatensaus. Strooi hier de geraspte mozzerella en een handje parmezaanse kaas overheen. Herhaal dit totdat er geen aubergine meer over is.
  11. Zet de ovenschaal in de oven en bak deze op 180 graden voor 40 minuten.
  12. Als de ovenschotel klaar is, strooi er dan nog wat peterselie en basilicum overheen en je maaltijd is klaar.

Bon appetit!

Zie ook

Recept: aubergineschotel met parmezaanse kaas en tomatensaus

Deze originele Italiaanse bruschetta wil jij zeker proberen!

Recept: aubergineschotel met parmezaanse kaas en tomatensaus

Heerlijke vegetarische Italiaanse pasta bolognese!

Recept: aubergineschotel met parmezaanse kaas en tomatensaus

Vegetarische ovenschotel met prei