We deelden al eerder een recept voor pizza met bloemkoolbodem voor jullie. Die viel goed in de smaak, dus wij hadden wel weer eens zin in een andere koolhydraatarme pizza. Daarom hebben we nu een variant voor jullie: Bloemkool pizza met geitenkaas en broccoli! Deze rijk belegde pizza is een smaakvolle en gezondere variant op gewone pizza. Dus als je eens zin hebt in een lekkere portie comfortfood, maar niet al te ongezond wil eten, is dit het recept voor jou!
Bereidingswijze Bloemkool pizza
- Verwarm de oven voor op 200 graden en bedek een ovenrooster met bakpapier.
- Gebruik een keukenmachine om de bloemkool fijn te raspen, totdat je een kruimelige textuur hebt.
- Om de bloemkool te bereiden zijn er twee opties: 3-4 minuten in de magnetron of 25 minuten in de oven.
- Laat de bloemkool kruimels even afkoelen. Doe alle bloemkool vervolgens in een schone doek, knijp deze doek fijn en wring zo al het overige vocht uit.
- Plaats de bloemkool wanneer het droog is in een grote kom en mix het ei, de knoflook, de parmezaan en de mozzarella er door heen. Gebruik je handen om van dit ”deeg” een bal te kneden.
- Leg de bal nu op het ovenrooster (met bakpapier) en vorm een pizzabodem van ongeveer 1 cm dik. Bak dit vervolgens ongeveer 12-15 minuten in de oven.
- Mix ondertussen de tomatenblokjes in een keukenmachine tot het een glad mengsel wordt. Schenk dit in een pan en voeg de tomatenpurree, de balsamico, de oregano en de chili vlokken toe. Breng dit zachtjes aan de kook en laat het vervolgens 5 minuten sidderen.
- Stoom de bimi een paar minuutjes zodat het net gekookt is maar nog wel een bite heeft (6 minuten).
- Smeer de tomatensaus over de bloemkoolbodem en verdeel dan de bimi, olijven en de geitenkaas over de pizza. Laat dit nog 10 minuten in de oven bakken.
- Maak de bloemkoolpizza eventueel af met wat geroosterde pijnboompitjes en rucola.
- Eet smakelijk!
Bekijk ook onze andere (gezonde) pizza recepten. Zoals de pizza met broccoli bodem en de vegan pizza caprese