Dit recept is een combinatie van twee favoriete gerechten. De heerlijke smaak van carrot cake in een pancake, een verrassende twist en een echte traktatie om te eten! Ondanks dat het bij dit ontbijtje lijkt alsof je er uren voor in de keuken hebt gestaan, is het klaar binnen 20 minuten. Ook is er aan dit recept wat sinaasappel toegevoegd, voor een frisse zoete smaakbeleving. Lees snel verder voor het recept!


Bereidingswijze carrot cake pancakes

  1. Meng het zelfrijzend bakmeel met de koekkruiden, de suiker, het ei, de geraspte wortel, de yoghurt en de melk in een grote kom.Gebruik een garde of een vork om het beslag goed te mixen en voeg even later de rozijnen toe.
  2. Verwarm een beetje olie in een pan op middelhoog vuur.
  3. Gebruik een grote lepel om het beslag in de pan te gieten en bak elk pannenkoekje 1-2 minuten. Draai de pancakes om en bak ze nog 1-2 minuten aan de andere kant. Maak in totaal 8 pancakes, voeg na elk pannenkoekje een klein beetje extra olie toe aan de pan zodat ze niet aankoeken.
  4. Meng voor de topping de mascarpone en het vanille extract. Rasp de sinaasappel en voeg een tl sinaasappelschil toe aan het mengsel, samen met wat basterd suiker.
  5. Schil de hele sinaasappel en snijd het vruchtvlees in stukjes. Serveer de carrot cake pancakes met het mascarpone mengsel, de stukjes sinaasappel, de sinaasappel schil en wat maple syrup.
  6. Eet smakelijk!

Ook zo gek op carrot cake? Probeer dan ook eens dit heerlijke recept voor carrot cake overnight oats of deze vegan carrot cake met cashew noten frosting!