Iedereen die graag tapas eet heeft deze klassieker wel eens gehad. Wat ons betreft het perfecte hapje voor een zonnige dag. Je hebt deze gamba’s (zoals ze in Spanje worden genoemd) zo gemaakt. Vooral heerlijk als je ze maakt met lekker veel boter, knoflook en een stukje knapperig stokbrood.
Bereidingswijze garnalen met knoflook en citroen
- Verwarm de olijfolie in een pan op middelhoog vuur. Voeg hier de chilivlokken en 1 geperste knoflook aan toe. Bak dit ongeveer 30 seconden.
- Voeg vervolgens de gepelde en ontdooide garnalen toe en bak deze 3 minuten mee. Tot ze mooi roze en gaar zijn.
- Pers de halve citroen uit en schenk dit uit over de pan. Voeg ook de citroen rasp en de peterselie toe. Leg de garnalen vervolgens op een verwarmd bord.
- Smelt vervolgens de roomboter in het pannetje en roer hier de tabasco met nog een geperste knoflook door heen. Giet deze boterige saus vervolgens over de garnalen met knoflook en citroen.
- Serveer met een knapperig stuk stokbrood.
- Eet smakelijk!
In de mood voor nog meer tapas? Probeer dan ook deze Spaanse patatas bravas van zoete aardappel!