Zoals jullie misschien wel weten zijn wij dol op alles met zoete aardappel. Tegen een lekker kopje soep zeggen we ook nooit nee . Deze zijdezachte, romige en gezonde soep is de perfecte maaltijd. Voor wanneer je (doordeweeks) zin hebt in een gezonde maaltijd, of als voorgerecht van een uitgebreid diner. Je kan er alle kanten mee op. Lees snel verder voor het recept!
In dit recept word een beetje creme fraiche gebruikt. Eet je liever plantaardig? Geen probleem! Je maakt de soep makkelijk vegan door plantaardige room te gebruiken.
Bereidingswijze geroosterde zoete aardappel-wortelsoep
- Verwarm de oven voor op 220 graden.
- Schil de wortel en de pompoen en snijd deze vervolgens in kleine blokjes.
- Verspreid de wortel en pompoen over een bakplaat, schenk hier 2 eetlepels olijfolie over heen en besprenkel rijkelijk met de kruiden.
- Rooster de groenten 25-30 minuten in de oven, tot dat ze lekker zacht zijn.
- Verwam ondertussen een eetlepel olijfolie in een soeppan, bak hierin de twee versnipperde uien op middelhoog vuur.
- Laat dit 10 minuten bakken, voeg dan de knoflook toe. Bak dit 1 minuutje mee en voeg dan 1 liter groentebouillon toe.
- Laat dit 5-10 minuten zachtjes koken.
- Wanneer de groente klaar zijn, haal ze dan uit de oven en laat ze even afkoelen.
- Voeg het vervolgens toe aan de soeppan en gebruik een staafmixer om het glad te mixen. Roer vervolgens de 100 mol creme fraiche (of plantaardige room) er door heen.
- Voeg naar smaak nog wat extra kruiden, zout en peper toe.
- Serveer de zoete aardappel-wortelsoep in kommetjes en garneer eventueel met wat pompoenpitjes en een beetje extra room.
- Eet smakelijk!