We kunnen wel zeggen dat deze week het BBQ-seizoen officieel zijn intrede heeft gemaakt. Voor de echte barbecue liefhebbers kan het geluk niet op de komende dagen. Nou mogen maïskolven natuurlijk absoluut niet ontbreken tijdens een avondje barbecuen. Met dit recept geef je een verrassende twist aan de traditionele maïskolf.


Bereidingswijze maïskolven met knoflook-Parmezaanboter

  1. Pak de Flora Plant gezouten uit de koelkast en laat deze op kamertemperatuur komen. Hierna meng je dit met de Parmezaanse kaas en knoflook tot er een gladde boter ontstaat. Zet het hierna weg in de koelkast.
  2. Nu beginnen we met de maïs. Verwijder de bladeren of pel ze naar achteren. Vervolgens kook je de maïs voor zo’n 10 minuten voor. Voeg hier een snufje zout aan toe.
  3. Bereid nu de barbecue voor en laat hem goed heet worden. De maïskolven laat je ondertussen uitlekken.
  4. Bestrijk de maïs nu met je zelfgemaakte knoflook-Parmezaanboter en rooster ze voor 1o minuten gaar op de barbecue. Halverwege bestrijk je ze nogmaals met de boter.
  5. Snijd ondertussen de limoenen in partjes en serveer deze samen met de gegrilde maïskolven en knoflook-Parmezaanboter.

Tip! Serveer de maïs met crunchy bacon voor een rokerige barbecuesmaak. Ook kan je dit recept makkelijk vegan maken door gebruik te maken van een vegan Parmezaanse kaas.

Lees ook

Recept: maïskolven met knoflook-Parmezaanboter

Lekker bij de barbecue: gevulde zoete aardappel

Recept: maïskolven met knoflook-Parmezaanboter

Paprika carpaccio van de barbecue

Recept: maïskolven met knoflook-Parmezaanboter

Recept: witte aspergesalade met krieltjes