Wij zijn helemaal weg van dit heerlijke Italiaanse gerecht. Panzanella is misschien wel een van Toscane’s meest beroemde recepten. Wij snappen wel waarom! Dit recept bestaat onder andere uit tomaat, ciabatta, ansjovis en olijven. Het water loopt ons al in de mond! Bij jullie ook? Lees dan snel verder voor het recept.
Bereidingswijze panzanella
- Verwarm de oven voor op 180 graden
- Doe de stukjes tomaat in een vergiet en besprenkel met wat zout. Laat dit 15 minuten staan.
- Snijd de ciabatta in kleine blokjes en rooster in de oven met wat olijfolie (10-15 minuten) tot ze goudbruin van kleur zijn.
- Meng in een kom de rest van de olijfolie, de azijn en de sjalot. Doe hier ook de ansjovis, de tomaten, de dressing, de olijven en de basilicum bij.
- Roer de panzanella goed door elkaar en serveer op twee bordjes.
- Eet smakelijk!
Zin in meer lekkere Italiaanse recepten? Maak ook eens deze Italiaanse focaccia met rozemarijn of kijk eens naar deze 4 lekkere Italiaanse recepten.