Goed nieuws voor de vegans: november staat voor de deur, en dat betekent World Vegan Month! Er zijn ontzettend veel vegan/plantaardige recepten. Maak bijvoorbeeld deze pasta met paddenstoelen en vegan bechamelsaus. Als er iets hét ultieme comfort food is deze aankomende maanden, dan is het pasta. Eetsmakelijk!


Bereidingswijze pasta met paddenstoelen en vegan bechamelsaus:

  • Verhit de vloeibare margarine in een pan en fruit hierin 2 minuten de knoflook en gesnipperde ui.
  • Voeg de paddenstoelen toe en bak deze 10 minuten mee.
  • Maak ondertussen de vegan bechamelsaus: verhit vloeibare margarine in een steelpannetje. Voeg de bloem hieraan toe en roer dit goed door, totdat het lijkt op nat zand. Voeg vervolgens de sojamelk toe en blijf dit goed door roeren.
  • Wanneer de saus indikt, voeg je de edelgistvlokken, nootmuskaat, vegan geraspte kaas en peper en zout toe.
  • Kook vervolgens de tagliatelle volgens de verpakking. Voeg de bechamelsaus aan de tagliatelle toe op een bord en voeg de paddenstoelen toe. Serveer met peterselie en geroosterde pijnboompitten.

Bekijk ook: