Ben jij na die paar regenachtige dagen ook een beetje het zomerse gevoel kwijt? Dan hebben wij iets leuks voor je. Deze vrolijke regenboogsalade zorgt namelijk direct voor dat zomerse gevoel. De salade zit vol met groenten en is dus naast erg lekker, ook enorm gezond.


Bereidingswijze regenboogsalade

  1. Meng de eidooier met de Dijonmosterd en het citroensap. Meng hier vervolgens langzaam de olie bij en blijf ondertussen roeren tot er een gladde mayonaise ontstaat. Snijd de dragon fijn en voeg ook deze toe aan de mayonaise. Breng eventueel nog op smaak met zout en peper.
  2. Pak de komkommer en halveer deze in de lengte. Snijd deze vervolgens in partjes. Halveer de cherrytomaten, snijd de radijs in dunne plakjes en verwijder de uiteinden van de sperziebonen.
  3. De sperziebonen kook je voor zo’n 8 minuten gaar. Zet nog een pan met water op en voeg wanneer het water kookt de eieren toe. Kook deze 6-8 minuten gaar.
  4. Laat de tonijn uitlekken en doeg de helft van de dragonmayonaise hier aan toe. Roer de tonijnsalade nu goed door elkaar.
  5. Verdeel nu de sperziebonen, komkommer, cherrytomaatjes, radijs en tonijnsalade over een serveerschaal. Pel en halveer de eieren in de lengte en verdeel deze. Als laatste verdeel je nog de overgebleven dragonmayonaise over de regenboogsalade.

Enjoy!

Lees ook

Recept: regenboogsalade met tonijn en dragonmayonaise

Recept: vegan pastasalade met groene asperges en avocadodressing

Recept: regenboogsalade met tonijn en dragonmayonaise

Recept: regenboogsalade met tonijn en dragonmayonaise