Risotto is altijd een goed idee! En wisten jullie dat je voor het maken van een risotto helemaal niet uren boven de pan hoeft te hangen met je lepel? Deze risotto met knapperige paddenstoelen maak je gewoon in de oven! Lees snel verder voor de bereidingswijze
Voor dit recept heb je een braadpan nodig, die zowel op het gasfornuis als in de oven kan.
Bereidingswijze risotto uit de oven met knapperige paddenstoelen
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Verspreid de paddenstoelen, knoflook, tijm, chili vlokken, olijoflie en zout over een bakplaat.
- Rooster dit in de oven (25-30 minuten). Roer het halverwege even door elkaar.
- Verwarm ondertussen een scheutje olijfolie in een braadpan op middelhoog vuur.
- Fruit hier in de versnipperde ui (ongeveer 3-5 minuten). Voeg hier de risotto rijst aan toe en roer het door elkaar. Breng op smaak met zout en peper.
- Na 2 minuten kun je de wijn toevoegen, laat het zachtjes pruttelen en roer goed door de pan. As het geheel bijna droog is kun je 1/3 van de bouillon toevoegen. Laat dit even zachtjes pruttelen en plaats de pan dan in het midden van de oven. Bak de risotto ongeveer 16-18 minuten.
- Haal de pan vervolgens weer uit de oven en voeg het overige gedeelte van de bouillon toe. Laat dit nog even 2 minuten pruttelen op middelhoog vuur.
- Haal de pan vervolgens van het vuur en roer er de parmezaan, boter, citroenrasp en zout en peper door heen.
- Doe de risotto in een mooie schaal en maak het af met de knapperige paddenstoelen, de verse peterselie en eventueel wat citroenschijfjes.
- Geniet van de risotto uit de oven!
Benieuwd naar meer lekkere risotto recepten? Probeer dan ook eens deze frisse tomatenrisotto met garnalen en citroen of deze venkel risotto met ricotta en groene asperges.