Hummus is te verkrijgen in alle smaken en kleuren. Zo heb je hummus van pompoen en van rode biet. Hummus is simpelweg een puree van kikkererwten, knoflook, olie, sesamzaadjes en tahin pasta. Hummus is rijk aan eiwitten en onverzadigde vetten. De eiwitten van de kikkererwten zorgen voor een verzadigd gevoel. Hummus is dan ook ideaal geschikt als smeersel op een sandwich of om groenten in te dippen!

Vandaag voor jullie een recept voor rode bieten hummus. Makkelijk, smakelijk én gezond!

Bereiding

Verwarm de oven voor op 225 graden Celsius. Haal de bakplaat uit de oven en bekleed deze met een velletje bakpapier. Was ondertussen de rode biet en haal de schil eraf. Snijd de rode bieten in kleine plakjes. Besprenkel de rode bieten met wat kokosolie en geperste knoflook. Verdeel de bieten over de bakplaat en rooster deze gedurende 25 minuten in de voorverwarmde oven. Maal de rode bieten fijn in een keukenmachine of blender samen met de overige ingrediënten. Maal fijn tot dat er een grove hummus spread ontstaat. Breng op smaak met peper en zout.

Enjoy!