Het nieuwe jaar is weer begonnen en dat betekent dat we weer kunnen beginnen aan onze goede voornemens. Misschien wil je meer bewegen, stoppen met roken of gezonder eten. In januari is de sportschool overloaded maar na één of twee maanden zijn er nog maar weinig fanatiekelingen over. Goede voornemens zijn vaak lastig vol te houden, maar met deze tips lukt het je wel!


Blijf realistisch

Je weet het zeker: dit wordt joúw jaar. Je gaat afvallen, gezonder eten, meer tijd maken voor vrienden en familie: dit is nog maar het begin. Hier gaat het helaas al snel mis. Door zoveel doelen voor jezelf op te stellen betekent het dus dat jij op 1 januari je hele leven op z’n kop zet. In plaats van je te focussen op één doel, doe je van alles een beetje waardoor het uiteindelijk niet zal werken. Eén of twee goede voornemens is al genoeg om het hele jaar mee bezig te zijn en is al lastig genoeg om vol te houden. Ook moet je niet te veel en te snel willen. Wil je afvallen? Stel dan realistische doelen op. 10 Kilo per maand zou leuk zijn, maar zo maak je het jezelf onmogelijk. Neem kleine stapjes en focus je niet te veel op de kilo’s. Dat je überhaupt wat bent afgevallen is al een hele prestatie.

Deel je goede voornemens

Door je goede voornemens met anderen te delen, motiveer je jezelf extra. Er is altijd wel iemand die zegt dat goede voornemens voor het nieuwe jaar onzin zijn en dat je het toch nooit vol gaat houden. Time to proof them wrong! Daarbij kunnen je vrienden en familie je ook helpen om jouw doelen te bereiken, maar dan moeten zij hier natuurlijk wel van op de hoogte zijn. Misschien hebben jullie wel goede voornemens die overeenkomen. Met een maatje wordt het natuurlijk een stuk leuker en makkelijker om bijvoorbeeld 1 of 2 keer per week naar de sportschool te gaan of dat stukje taart over te slaan!

Blijf positief

Als je doelen te groot zijn, is de kans dat je deze behaalt ook een stuk kleiner. Dit zorgt voor een negatief gevoel waardoor jij denkt: ‘Ik kan het toch niet’ en je haakt af. Zonde! Is jouw goede voornemen om drie keer in de week naar de sportschool te gaan, maar ga je deze week met moeite maar één keer? Geen probleem! Je bent in ieder geval al één keer meer gegaan als voorheen en maandag begint er gewoon weer een nieuwe week. En heb je wel een goede week? Dan mag je daar best trots op zijn en dit mag beloond worden. Nu moet je natuurlijk niet als een gek naar de snackbar hollen als je probeert af te vallen. Beloon jezelf met iets anders waar je gelukkig van wordt en je helpt bij je goede voornemen. Koop bijvoorbeeld een nieuwe sportoutfit zodat jij de show steelt in de sportschool of dat nieuwe healthy boek dat je zo graag wilde. Treat yourself!

Lees ook

Goede voornemens: zo houd je ze wel vol

Geen zin om te trainen? Wellicht helpen deze tips!

Goede voornemens: zo houd je ze wel vol

5 tips om gemotiveerd te sporten (ook na een lange dag)

Goede voornemens: zo houd je ze wel vol

Dit zijn de leukste kledingitems voor de gym die je nu wilt hebben