Heb je zin in een vullende, stevige maaltijd? Dan is de Shepherd’s pie met linzen het ideale gerecht! Oké, het duurt misschien wel even iets langer om dit gerecht te bereiden, maar het eindresultaat is het helemaal waard! Met dit koude weer zijn ovenschotels een stuk lekkerder. In deze ovenschotel gaan veel groenten, met daarbovenop een super lekkere bloemkoolpuree. Voor de verandering kun je makkelijk de Shepherd’s pie eten in plaats van stamppot. Dit gerecht past goed bij de koude dagen wanneer je even lekker wilt opwarmen met een heerlijk warm gerechtje.
Bereiding Bloemkoolpuree
- Stoom de bloemkool ongeveer 10 minuten tot het zacht is
- Schep het in een kom of in de keukenmachine
- Voeg de edelgist, miso en geroosterde knoflook toe (indien gebruikt) en pureer of mix tot een gladde massa
- Serveer dit warm
Bereiding Shepherd’s Pie met linzen
- Stoom de ui, wortel en sperziebonen 5 minuten in een stoommand boven kokend water
- Voeg vervolgens de courgette toe en stoom 3 minuten, of tot de groenten gaar zijn. Giet af en zet opzij in een ondiepe ovenschaal
- Verhit daarna de bouillon in een pan op middelhoog vuur
- Voeg de paddenstoelen, miso, tijm, 2 eetlepels edelgist en zwarte peper naar smaak toe. Kook en roer 5 minuten, of totdat de paddenstoelen zacht zijn
- Schep in de blender of keukenmachine
- Voeg tot 125 ml extra bouillon toe om de jus desgewenst gladder te maken
- Meng de jus met de resterende 225 gram linzen, voeg het mengsel toe aan de gestoomde groenten en roer. Zet dit daarna opzij
- Verwarm de oven voor op 190 ºC
- Roer de resterende eetlepeledelgist door de bloemkoolpuree; schep de puree dan op de linzen en groenten, bedek het hele gerecht en strijk de bovenkant glad
- Bak tot slot rond de 30 tot 40 minuten tot de Shepherd’s pie goed warm is
TIP: Om tijd te besparen, kunnen de wortel, sperziebonen en courgette vervangen worden door ongeveer 500 gram gemengde diepvries groente. Stoom ze gewoon en ga dan verder met het recept.
Eet smakelijk!