Jarig? Geslaagd? Bezoek? Of gewoon zomaar zin in taart? Het leven is een feestje en dat moet gewoon af en toe (of elke dag?) gevierd worden. Maar omdat we niet elke dag geraffineerde suikers en onnodige vette en ongezonde dingen willen eten, delen we bij Freshhh regelmatig wat gezondere alternatieven op de ongezonde pleasures. Vandaag een heerlijke (skinny) citroen mandarijn kwarktaart. De meest calorie arme koekjes, geen slagroom of slagroom vervanger, maar tóch net zo lekker als de “gewone” variant. Zo kun je zonder schuldgevoel, vaker taart eten!

Bereiding kwarktaart

  1. Beleg de bodem van een bakvorm van 24 cm met bakpapier
  2. Vul de bodem van de bakvorm met de lange vingers. (Leg ze langs de zijkanten en vul eventuele gaten op door ze doormidden te breken)
  3. Neem een kom en meng de kwark met de citroenschil en het sap. Zodra dit goed gemengd is meng je ook de poedersuiker en het zakje vanillesuiker erdoor.
  4. Neem een grote kom met koud water en laat de gelatineblaadjes 5 minuten weken. Knijp ze hierna uit. Zet een steelpannetje op het vuur met 5 eetlepels water en de uitgeknepen gelatineblaadjes, verwarm dit (het mag niet koken) en blijf goed roeren tot de gelatineblaadjes volledig zijn opgelost. Dit gaat vrij snel! Haal daarna van het vuur.
  5. Laat de gelatine een beetje afkoelen, maar pas op dat het nog niet stolt. Meng het dan goed door het kwarkmengsel. Giet het kwarkmengsel over de lange vinger.  Maak de bovenkant mooi glad met een spatel.
  6. Zet nu voor een minstens 3 – 4 uur in de koelkast. Wanneer de taart goed is opgesteven kun je hem eventueel nog versieren met vers fruit, zoals overgebleven mandarijntjes of misschien vind je aarbeien erbij wel lekker?!

Enjoy!