Wanneer we aan spaghetti denken, denken we vast aan een koolhydraat-bom? Maar dat hoeft dit gerecht dus helemaal niet te zijn. Deze spaghetti met vegetarische gehaktballetjes bevat namelijk helemaal niet zo veel koolhydraten, is simpel te bereiden en last but not least echt mega lekker. Het is dan ook een van onze favo vegetarische recepten!
Benodigdheden
- Keukenmachine of een kom en een staafmixer
- Rasp voor de kaas, wanneer je hem niet geraspt gekocht hebt
- Knoflookpers
Bereiding spaghetti met vegetarische gehaktballetjes
- Begin met het rollen van de balletjes!
- Bak de amandelen in de pan met een beetje kokosolie goudbruin
- Pak de keukenmachine of een kom een staafmixer en mix de amandelen met de geperste knoflook tot een grove massa
- Voeg dan de peterselie, zout, peper, kaas en het paneermeel toe. Meng dit nogmaals even door elkaar
- Voeg als laatste de eieren toe en meng het geheel nu tot een plakkerige massa
- Rol balletjes van het ‘deeg’ en bak de balletjes goudbruin in een pan met wat kokosolie. Bakken op middelhoog vuur en met regelmaat omrollen, gebruik een deksel op de pan om de balletjes lekker sappig te houden. Bakken duurt ongeveer 15 minuten wanneer je de deksel er zo veel mogelijk op laat
- Kook de spaghetti in een pan met water en wat kokosolie (om plakkende spaghetti te voorkomen) zoals aangegeven op de verpakking
- Pak nu opnieuw de keukenmachine of de kom met een staafmixer en doe hierin de tomaten, bladselderij, geperste knoflook, paprikapoeder, chilipoeder of vlokken en een snufje peper. Mix het geheel door elkaar en voila, dit is je saus
- Giet de spaghetti af en gooi deze in de pan bij de vegetarische gehaktballetjes
- Giet dan de saus eroverheen en meng het geheel goed door elkaar
- Naar wens nog extra garneren met verse peterselie
Serveer dit heerlijke naanbrood met hummus en spinazie bij dit gerecht om het helemaal af te maken!