Deze heerlijke spinazie feta rolletjes komen oorspronkelijk uit Turkije en worden ook wel Borek genoemd. Deze lekkere filodeeg rolletjes gevuld met spinazie en Griekse feta zijn heerlijk als hapje of warm voorgerechtje. Ook is het lekker om verschillende soorten dipsaus erbij te serveren.
Bereiding rolletjes
- Verwarm de oven voor op 200°C
- Laat het pak filodeeg en de spinazie ontdooien
- Snijd de peterselie, munt, rode ui en de feta fijn
- Druk het vocht uit de spinazie met een spatel en doe het in een kom
- Voeg de fijngesneden peterselie, munt, feta, kardemon en een ei toe aan de spinazie
- Roer het mengsel even goed door tot een mooi geheel
- Pak een vel filodeeg en verdeel het mengsel over de breedte
- Smeer de rest van de rest van het deeg in met een dun laagje olijfolie
- Rol het filodeeg op en smeer ook de buitenkant in met een dun laagje olijfolie
- Knijp de uiteinden van de rolletjes samen
- Doe de rolletjes in de oven en bak deze 35 minuten
- Draai de rolletjes na 20 minuten even om
- Laat de feta rolletjes even uitlekken als ze klaar zijn
Tip: De rolletjes zijn best groot dus deze kunnen gemakkelijk door de midden als een kleine snack. Serveer je ze ’s avonds? Doe er dan een frisse groene salade bij!
Eet smakelijk!
Lees ook:
Gezonde snack: Snicker bliss balls van dadels en pinda’s
Zelf gemaakte gezonde kerrie hummus (vegan)
Deze vegetarische versie van Moussaka is bijna nét zo lekker als het traditionele recept.