Heb jij in de middag ook altijd een dipje? Kun jij in de ochtend nooit met iets zwaars starten? Of weet je gewoon niet zo goed wat je als verantwoord tussendoortje moet eten? Dan hebben wij (trom getroffel) deze super lekkere energie repen in de aanbieding! Deze zijn koolhydraatarm, vet arm, suiker arm, het enige waar ze niet arm van zijn, is de energie dat je hieruit haalt 🙂  Ze bestaan voornamelijk uit zaden en noten en zijn super makkelijk om mee te nemen.

Bereiding van de energie repen:

  1. Als eerste snijd je alle noten en vruchten in kleine stukjes.
  2. Vervolgens bak je op hoog  temp. de sesam zaadjes in een pan tot ze bruin worden. Zet apart.
  3. Dan bak je alle noten en de kokosrasp in dezelfde pan. Ook dit bak je tot ze bruin zijn. Doe dit vervolgens in een beslag komen.
  4. Pak nu een plastic bak. De grootte hiervan hangt af van hoeveel energierepen je hieruit wilt halen. Hoe kleiner de bak, hoe dikker de repen en hoe minder!
  5. Bedek deze bak met huishoudfolie en bestrooi het met de sesamzaadjes. De zaadjes moeten de hele bodem bedekken. Hier verdeel je vervolgens de gedroogde vijgen stukjes overheen.
  6. Ga nu terug naar de beslag kom. Vul dit verder aan met alle overige producten. Meng op het laatst de honig erdoor.
  7. Meng nu alles door tot een plakkerig beslag. Giet dit bovenop de sesamzaadjes en vijgen.
  8. Verdeel gelijkmatig en stamp plat.
  9. Dek het geheel af met vershoudfolie en druk nogmaals goed aan. Zet de repen nu voor ongeveer een uurtje in de vriezer.
  10. Hierna kun je het in gelijke repen uitsnijden en bewaren!

Lees ook:

Healthy glutenvrij bananenbrood met blauwe bessen en courgette

Luchtige proteïne muffins met banaan en kwark

Kickstart je stofwisseling met deze 6 tips