Je metabolisme, oftewel je stofwisseling, speelt een belangrijke rol in je lichaamsgewicht en bij gewichtscontrole. Als je wilt afvallen doe je er goed aan om je metabolisme te versnellen. Het bepaalt namelijk hoe snel je lichaam voedingsstoffen omzet in energie. Door je metabolisme een boost te geven, staat de hele dag je motor aan, en kun je dus meer vet verbranden. Met deze 6 dingen geef jij je metabolisme een goede boost!

Kickstart je stofwisseling met deze 6 tips


Koffie & Groene thee

Kan je je dag niet zonder koffie of thee beginnen? Goed nieuws voor jou dan! Koffie en groene thee verhogen beide je stofwisseling. Denk er natuurlijk aan dat je koffie wel met mate moet drinken!

Ochtend yoga

Als je ’s ochtends aan yoga doet, zul je de rest van de dag minder stress ervaren, waardoor er minder cortisol (een stofje dat de vetverbranding kan vertragen) wordt aangemaakt.

Water

We kunnen het je niet vaak genoeg zeggen, maar drink genoeg water! Dorst vertraagt je stofwisseling. Deze heeft namelijk vocht nodig voor het afvoeren van afvalstoffen. Water is niet alleen voor je stofwisseling erg goed, maar is voor bijna alles een enorm hulpmiddel! Lees hier hoe jij voortaan voldoende water binnenkrijgt.

Eiwitten

Eet mager vlees, vis en eieren. Als deze voedingsstoffen geven je een enorme boost. Vitamine D en omega-3 vetzuren houden je metabolisme goed op pijl. Eet ongeveer dertig gram eiwitten in het eerste half uur dat je wakker bent voor een extra boost!

Morning workout

Niet zo een fan van yoga? Probeer dan eens een workout in de ochtend! Een sportsessie in de ochtend laat je stofwisseling direct sneller werken en dit blijft de gedurende dag zo.

Pittige pepers

Een pittige maaltijd kan zorgen dat je  sneller verbrandt. Dit komt door het stofje capsaïcine in pepers! Dus hup, stop je hot chili sauce in je tas en gebruik het sausje in je voordeel!


Lees ook:

Je hele lichaam weer in shape met ‘The Model Method’ workout!

Voeding voor mooie, sterke nagels en haar

6 super gezonde recepten die helpen bij het afvallen!