Je denkt vast, dit is wel heel simpel. Maar je zult je verbazen over de smaken die gecombineerd worden. De salade is geschikt voor zowel de lunch als het diner. Het bevat ingrediënten welke licht op de maag, maar toch vol van smaak zijn; zoals de vijgen en de olijven. Het flatbrood is optioneel wanneer je net iets meer zin hebt in een extra bite bij het gerecht.
Lees hier nog meer vegan recepten voor de lunch
De voordelen van vijgen
Gezond of ongezond? De meningen verschillen; ondanks dat ze erg zoet zijn, valt het aantal calorieën mee. Natuurlijk kun je beter verse vijgen eten, dan gedroogde vijgen. Per 100 gram bevatten gedroogde vijgen zo’n 270 calorieën. Oh ja, wist je dat je de schil van vijgen gewoon kunt eten?
- Vijgen kunnen bij een verstopping laxerend werken
- Vijgen verzachten de keelpijn
- Vijgen zorgen voor goede botopmaak
- Vijgen zorgen voor een stabiele bloedsuikerspiegel
Bereiding salade met kikkererwten en vijgen
- Snijd de komkommer en de paprika in kleine partjes
- Meng de paprika met de olijven. Je kunt de olijven ook 1 keer door het midden snijden
- Pak een grote kom en leg hierin de rucola in het midden
- Verdeel de komkommer, paprika, sojabonen, kikkererwten en olijven
- Snijd de vijgen door de helft en plaats deze als laatste bovenop alle ingrediënten
- Extra bite: berijd het brood zoals aangeven op de verpakking en snijd dit in stukken
Zelf ben ik een grote fan van ‘Hüttenkäse’. Voeg een eetlepel toe om het gerecht lekker fris te maken. Nu ben je klaar om te smullen van je 15-minutes-meal