Noodles, of noedels, worden gemaakt van ongerezen deeg en daarna gekookt in water. Een populair voedingsmiddel, omdat het gemakkelijk te bereiden is. Vaak hoeft het niet lang te koken, dus gemakkelijk voor het bereiden van een snelle en gezonde maaltijd.
Oorsprong
De oorsprong van de noodles? Het enige wat hierover kunnen zeggen, is dat de oudste noodles tot nu toe werden gevonden in de Chinese provincie Qinghai. Deze waren maar liefst 4000 jaar oud! Waarschijnlijk gemaakt uit gierst, een graangewas met kleine korrels.
Bereiding Thaise Noodles
- Start met het koken van ongeveer 2 liter water. Gebruik hiervoor een waterkoker of een pan
- Doe het gekookte water in een grote kom of pan en doe de noodles hierin. Kijk op de verpakking voor de bereidingswijze. Wellicht houd je 4 minuten aan, laat de noodles weken. Giet hierna af en zet aan de kant
- Kijk uit, de noodles kunnen aan elkaar gaan plakken. Spoel daarom af met koud water, dit voorkomt het plakken
- Ondertussen start je met het snijden van de groenten. Snijd de paksoi en de rode kool klein en leg aan de kant. Snijd de wortel in schijfjes en snijd ook de koriander klein
- Bak in een pan de tofu en wortel met wat kokosolie op middelhoog vuur. Voeg na ongeveer 4 minuten de rode kool toe en 2 minuten later de paksoi. Je wilt dat de paksoi lekker knapperig blijft
- Voeg tegelijkertijd met de paksoi de sojabonen toe en zet het vuur laag
- Voeg nu de kruidenpasta en 20 ml water toe. Laat nog 3 minuten sudderen en voeg als laatste de zeewier en koriander toe
- Voeg de noodles toe aan de pan met groenten en zet het vuur uit. Roer goed door elkaar en voeg als laatste de sesamzaadjes toe
Dit gerecht is zo gemakkelijk en tevens zó gezond! Optioneel ook lekker met kroepoek en sambal erbij (voor de echte bikkels). Wanneer je meer vegan wilt eten, maar niet veel tijd hebt. Lees dan eens deze simpele tips!