Een heerlijk broodje voor de lunch: toast met rucola-pesto en tomaat. Vind je tomaten, pesto en of mozzarella ook zo lekker; dan is dit echt iets voor jou. Helemaal niet moeilijk om te maken en met verse ingrediƫnten wordt het nog smaakvoller. Duik straks nog in de keuken en ga aan de slag.
Benodigdheden
- Keukenmachine
- Bakplaat met bakpapier
- Broodrooster
Bereiding toast met rucola-pesto en tomaat
- Pak de keukenmachine erbij en vervolgens maak je als eerste de rucola-pesto. Hiervoor doe je de rucola, kappertjes, citroensap, knoflook en de parmezaanse kaas in de machine. Maal alle ingrediƫnten fijn en al draaiend voeg je de olijfolie toe, zodat het de structuur krijgt van pesto
- Doe daar een snufje peper bij en meng dit vervolgens nog een keer door
- Snijd het brood in dunne sneetjes en doe die even voor een paar minuten in de broodrooster
- Zet de oven op de grill-stand en verwarm hem even voor op 180 graden Celsius
- Snijd de trostomaten en de buffalo mozzarella in dunne plakken. Pak vervolgens de bakplaat en leg daar bakpapier op
- Leg de sneetjes brood op de bakplaat en besmeer die met een laagje zelfgemaakte pesto.
- Leg hierop de plakjes tomaat en de buffalo mozzarella
- Zet vervolgens de bakplaat in de oven, net zolang totdat de mozzarella is gesmolten
Eet smakelijk!