Wat is er in de winter nou een lekkerder gerecht dan een ouderwetse Hollandse pot boerenkool? Dit recept is heerlijk voor de vegans onder ons die in de winter ook graag een winters gerecht willen voor op tafel. Extra lekker: in deze vegan boerenkool zit heerlijke gemarineerde tempé!


Bereidingswijze vegan boerenkool met tempé:

Voor de gemarineerde tempé:

  1. Meng de ingrediënten voor de marinade in een kom.
  2. Snijd de tempé in stukjes en schenk de marinade eroverheen. Zet het bakje apart in de koelkast en laat het een paar uur of het liefst een nacht marineren.

Voor de vegan boerenkool:

  1. Schil en snijd de aardappels en knolselderij in stukken en leg het in een pan met water. Laat dit zachtjes voor 10-15 minuten koken.
  2. Fruit de ui en knoflook in een pan met een beetje olie.
  3. Voeg vervolgens de boerenkool toe aan de aardappelen en knolselderij en laat dit nog 10 minuten meekoken.
  4. Bak ondertussen de tempé aan beide kanten krokant.
  5. Giet vervolgens het water af van de boerenkool, aardappels en knolselderij en laat een klein laagje over. Stamp samen met de ui en knoflook door elkaar. Voeg eventueel extra water of rijstroom toe als het niet smeuïg genoeg is.
  6. Roer de stukjes tempé door de vegan boerenkool en hij is klaar. Eetsmakelijk!