Laatst maakten we al deze heerlijke Vietnamese summer rolls, die erg goed in de smaak vielen. Ondanks dat deze frisse summer rolls zo lekker zijn, hebben we af en toe ook zin in een heerlijke knapperige snack. Deze loempia’s zijn even gefrituurd waardoor ze een lekkere bite hebben. Ze zijn zo gemaakt, gevuld met gezonde ingrediënten en ook nog eens helemaal plantaardig. Lees snel verder voor het recept van deze (verantwoorde) loempia’s met groenten en sweet chili.

Bereidingswijze

  1. Ontdooi de loempia vellen. Verwarm een scheutje zonnebloem olie in een pan op hoog vuur. Bak hier in de roerbak groenten en de tofu.
  2. Laat dit 4-5 minuutjes bakken totdat de groente zacht is geworden en de tofu een beetje goud.
  3. Haal van het vuur en roer er de sweet chili saus doorheen.
  4. Gebruik een loempia vel per keer, snijd ze door de helft zodat je driehoekjes krijgt.
  5. Maak de loempia vellen even nat met koud water en vul ze vervolgend met een goede eetlepel. groente. Rol de loempia nu dicht en vouw de uiteindes naar binnen. Herhaal dit met de rest van de loempia vellen en de vulling.
  6. Verwarm 2 cm zonnebloem olie in een diepe pan.  Frituur de loempia’s ongeveer 1-2 minuten aan elke kant tot ze mooi goud en knapperig worden.
  7. Laat ze vervolgens even afkoelen en serveer ze met de versnipperde lente ui, limoensap een beetje extra chili saus om in te dippen en eventueel wat sojasaus.
  8. Eet smakelijk!