Het lijkt heel simpel; een burger is een burger. Toch vind je ze in alle maten, kleuren en met verschillende ingrediënten. Een simpele hamburger is een klassieker en lijkt zelf steeds moeilijker te vinden. Ook wij van Freshhh hebben er weer eentje hoor. Een vega burger waar je jouw vingers bij af zult likken. De basis voor deze burger is namelijk pompoen verpakt in een Tempura-jasje. Ook graag een bijpassend dessert met pompoen? Ga dan voor deze vega pompoen cheesecake bars.
Bereiding Tempura beslag
- Doe in een kom 200 ml water en voeg hieraan de ijsklontjes toe
- Doe het bloem en een snufje zout in een kom
- Wanneer de ijsklontjes helemaal gesmolten zijn, voeg je het water en de 2 eierdooiers toe aan de bloem
- Roer kort door elkaar, het is juist voordelig om klontjes in het beslag te behouden
Bereiding pompoen burger
- Verwarm de oven voor op 200 graden
- Haal de schil van de pompoen. Snijd twee stukken met een diameter van ongeveer 10 centimeter en een dikte van 1,5 centimeter
- Leg de stukken in een ovenschaal en besprenkel met wat kokosolie. Plaats de schaal voor 10 minuten in de oven. Let op: je wilt niet dat de pompoen zacht wordt
- Doe intussen 1 eetlepel kokosolie in een pan. Snijd de ui in grove stukken. Bak in de pan de rode kool, jalapeños en de rode ui voor 5 minuten. Zorg dat de groenten lekker knapperig blijven. Voeg als laatste de kookroom toe aan het groenten mengsel
- Haal de stukken pompoen uit de oven. Laat 10 minuten afkoelen en dep de stukken af met keukenpapier. De pompoen dient goed droog te zijn.
- Verhit in de tussentijd 200 ml kokosolie op hoog vuur in een pan. Haal de stukken pompoen door het Tempura beslag en leg deze in de pan. Zorg ervoor dat de olie goed heet is. Bak de burger tot het beslag goudbruin kleurt
- Snijd intussen het broodje open. Snijd de augurk in schijfjes en leg deze op de onderkant van het broodje
- Doe twee eetlepels van het rode kool, ui en jalapeños mengsel hier bovenop
- Dan de ‘burger’ en als laatste nog twee eetlepels van het mengsel met rode kool, ui en jalapeños. Je sluit af met de bovenkant van het broodje, natuurlijk!
Naar wens kun je de overige pompoen ook nog door het beslag halen en opbakken. Heerlijk en healthy! Smakelijk eten.