Dumplings zijn een typisch Chinees gerecht. Net als bij ons Hollands brood wordt gegeten als ontbijt. Dumplings zijn niet alleen heel erg lekker, maar ook nog eens leuk om te maken. Het is eventjes wat werk, en je moet lang wachten maar dan heb je ook wel wat! Wij hebben vandaag een vegan variant maar eigenlijk kun je zelf kiezen welke vulling je wilt gebruiken.
Bereiding Homemade Dumplings:
- Doe de bloem in een grote kom
- Voeg er 115 ml water aan toe en roer dit tot je een mooi beslag hebt
- Bestrooi je keukenblad met wat bloem en kneed het deeg
- Strooi ook het deeg onder met bloem en dek dit dan losjes af met wat plastic folie en laat rusten voor 1 uur
- Kneed daarna het deeg weer voor 5 minuten en laat dan nog eens 30 minuten rusten
- Ondertussen snijd je de kool in dunne reepjes en doe dit ook in een grote kom
- Voeg er dan 1 el zout aan toe en meng dit goed door elkaar
- Snijd dan de shiitake-paddenstoelen in kleine blokjes en stop deze weer in een andere kom
- Voeg hier ook de rode ui (fijngehakt), gember, knoflook en de lente ui (fijn gehakt) aan toe
- Haal de kool uit de kom en pers het overtollige water eruit
- Voeg dan de reepjes kool toe aan het paddenstoelen mengsel
- Breng dat verder op smaak met wat zout en peper en meng dit dan goed door elkaar
- Verdeel dan het deeg in 4 stukken
- Je rolt alle stukken uit en snijd er ongeveer 12 stukken uit
- Vul elk stukje met 2 el van de vulling
- Breng dan de zijkanten naar voren en druk de plooi randen dicht
- Verwarm dan een pan met wat olijfolie en leg de dumplings in de pan
- Kook deze tot ze lichtbruin zijn (ongeveer 2 minuten)
- Voeg dan 1/2 kop water toe, en dek de pan dan af
- Laat dit dan voor ongeveer 5 minuten koken zodat de vulling gaar is
- Haal dan de dumplings eruit en laat even uitlekken
- Verdeel over de borden en top ze af met wat lente ui en sesamzaadjes
- Serveer met wat sojasaus of chili garlic saus
of Chili oil saus
Eet smakelijk!
Lees ook:
Koolhydraatarm: Nasi kuning met bloemkoolrijst
Heerlijke vegan kikkererwten curry met zoete aardappel
Pittig gewokte garnalen met courgette noodles