Dumplings zijn een typisch Chinees gerecht. Net als bij ons Hollands brood wordt gegeten als ontbijt. Dumplings zijn niet alleen heel erg lekker, maar ook nog eens leuk om te maken. Het is eventjes wat werk, en je moet lang wachten maar dan heb je ook wel wat! Wij hebben vandaag een vegan variant maar eigenlijk kun je zelf kiezen welke vulling je wilt gebruiken.


Bereiding Homemade Dumplings:

  1. Doe de bloem in een grote kom
  2. Voeg er 115 ml water aan toe en roer dit tot je een mooi beslag hebt
  3. Bestrooi je keukenblad met wat bloem en kneed het deeg
  4. Strooi ook het deeg onder met bloem en dek dit dan losjes af met wat plastic folie en laat rusten voor 1 uur
  5. Kneed daarna het deeg weer voor 5 minuten en laat dan nog eens 30 minuten rusten
  6. Ondertussen snijd je de kool in dunne reepjes en doe dit ook in een grote kom
  7. Voeg er dan 1 el zout aan toe en meng dit goed door elkaar
  8. Snijd dan de shiitake-paddenstoelen in kleine blokjes en stop deze weer in een andere kom
  9. Voeg hier ook de rode ui (fijngehakt), gember, knoflook en de lente ui (fijn gehakt) aan toe
  10. Haal de kool uit de kom en pers het overtollige water eruit
  11. Voeg dan de reepjes kool toe aan het paddenstoelen mengsel
  12. Breng dat verder op smaak met wat zout en peper en meng dit dan goed door elkaar
  13. Verdeel dan het deeg in 4 stukken
  14. Je rolt alle stukken uit en snijd er ongeveer 12 stukken uit
  15. Vul elk stukje met 2 el van de vulling
  16. Breng dan de zijkanten naar voren en druk de plooi randen dicht
  17. Verwarm dan een pan met wat olijfolie en leg de dumplings in de pan
  18. Kook deze tot ze lichtbruin zijn (ongeveer 2 minuten)
  19. Voeg dan 1/2 kop water toe, en dek de pan dan af
  20. Laat dit dan voor ongeveer 5 minuten koken zodat de vulling gaar is
  21. Haal dan de dumplings eruit en laat even uitlekken
  22. Verdeel over de borden en top ze af met wat lente ui en sesamzaadjes
  23. Serveer met wat sojasaus of chili garlic saus
    of Chili oil saus

Eet smakelijk!


Lees ook:

Koolhydraatarm: Nasi kuning met bloemkoolrijst

Heerlijke vegan kikkererwten curry met zoete aardappel

Pittig gewokte garnalen met courgette noodles