Lekker, gezond én vegan eten hoeft niet perse heel moeilijk te zijn. Er zijn namelijk een heel aantal standaard recepten op een makkelijke manier vegetarisch of veganistisch te maken. Neem bijvoorbeeld deze groenten paella. Het enige verschil met een normale paella is dat er inplaats van garnalen en/of kip, alleen groenten in zitten. Heel erg moeilijk is het dus eigenlijk niet om wat vaker plantaardig te eten. Wist je trouwens dat je met één dag geen vlees eten, evenveel water bespaart, als een maand lang (!) niet douchen?
Bereiding groenten paella
- Snijd alle groenten zoals aangegeven bij de ingrediënten.
- Verhit de olie in een paellapan of hapjespan.
- Smoor de ui voor 5 minuten.
- Doe de paprika en venkel erbij en bak nog 6 minuten mee. Voeg de knoflook toe en bak nog 1 minuut mee.
- Voeg vervolgens de laurier, gerookt paprikapoeder, kurkuma, cayennepeper toe.
- Roer alles goed door en voeg dan ook de rijst toe (ongekookt). Bak dit enkele minuten.
- Voeg de sherry toe en laat alles iets inkoken. Voeg de groentebouillon toe met een snuf zout en roer even door.
- Zet het vuur op de allerlaagste stand en laat de paella 20 minuten pruttelen (zet geen deksel op de pan en roer het in geen geval door)
- Kook ondertussen de tuinbonen of doperwten.
- Draai het vuur uit. Haal de laurierbladeren uit de paella.
- Strooi over de paella de gehalveerde cherrytomaatjes, artisjokken en tuinbonen.
- Dek het vervolgens af met aluminium folie en laat nog 10 minuten staan.
- Voordat je het serveert, top de paella nog met de olijven en peterselie en serveer met citroen.
- Serveer de groenten paella!
Eet smakelijk!
Meer rijst recepten?
Nasi met gemarineerde tofu (vegan)
Vetarme tomaten risotto met garnalen