Quiche is een heerlijk gerecht om te eten tijdens de lunch of in de avond. Je kunt er eigenlijk allerlei groenten in verwerken. Wij kozen deze keer voor paddenstoelen, maar je kunt bijvoorbeeld ook kiezen een combinatie van zongedroogde tomaat met feta. Freshhh bevat erg veel quiche recepten!
Benodigdheden
Quichevorm
Bereiding vegetarische quiche met paddenstoelen
- Verwarm de oven voor op 180 graden. Leg de plakken bladerdeeg uit en laat ze ontdooien
- Snijd de champignons en paddenstoelen klein. Pak een pan en verhit de kokosolie, bak de champignons en paddenstoelen voor 5 minuten op middelhoog vuur. Giet het vocht uit de pan wanneer dit ontstaat tijdens het bakken
- Hak de ui in ringen en bak deze nog eens voor 3 minuten mee met de champignons en paddenstoelen
- Breng alles op smaak met de tijm en peper en zout
- Pak de quichevorm en vet deze in met de olie. Bekleed de vorm met de velletjes bladerdeeg en druk te naden goed aan elkaar vast
- Prik met een vork wat gaatjes in het deeg en bestrooi het geheel met het paneermeel
- Laat het champignon-paddenstoelen-mengsel nogmaals uitlekken op keukenpapier en doe het daarna in de quichevorm
- Pak een kommetje en doe hierin de eieren, slagroom en kaas en meng dit goed door elkaar
- Verdeel het mengsel over de quichevorm en zet de quiche dan voor ongeveer 30 minuten in de oven
- Controleer of hij goed gaar is
Tip: Serveer de quiche met wat rucola in het midden!