Met dit recept kan je eindeloos variëren en het is super makkelijk om te maken. Het voordeel is dat je de restjes kan bewaren voor de volgende dag als ontbijt of lunch. Een quiche is in principe een mengsel van ei en melk gevuld met allerlei lekkere groenten en niet te vergeten kaas. Traditioneel wordt een quiche gebakken in een hartige taartbodem. Maar omdat we het aantal koolhydraten willen beperken, hebben we de bodem weggelaten. Probeer snel deze heerlijke spinaziequiche met feta!

Bereiding spinaziequiche met feta

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Laat de spinazie in een steelpannetje boven een laag vuur ontdooien.
  2. Snijd ondertussen de ui, champignons en knoflook in kleine stukjes. Laat de spinazie na het ontdooien goed uitlekken en zet dit opzij.
  3. Verwarm een beetje olie in een koekenpan. Voeg dan de ui en knoflook toe en bak dit een aantal minuten. Voeg dan ook de champignons toe en bak deze binnen 5-7 minuten gaar.
  4. Vet vervolgens een quichevorm van 21 cm in en verdeel de spinazie over de bodem.
  5. Voeg dan ook de champignons, ui, knoflook en feta toe aan de bodem en verdeel dit over de bodem.
  6. Pak nu een kom en klop hierin de eieren, melk, parmezaanse kaas, zout en peper tot een geheel. Voeg het eimengsel toe aan de quichevorm en top met de geraspte mozzarella.
  7. Plaats de quiche vorm op een ovenrek in de oven en bak de spinaziequiche met feta 45-55 minuten in de voorverwarmde oven.
  8. Snijd als laatste na het bakken de quiche in zes stukjes.

Eet smakelijk!


Probeer ook:

Gezonde quiche met gerookte kip en prei

Hartige mini quiches met broccoli en champignons

Hartige taart met avocado, spinazie zaden en noten (glutenvrij)