Daar is die weer! De zoete aardappel. Hij is niet alleen heel erg gezond, maar ook nog een super veelzijdig. Je kan deze oranje topper verwerken in zowel zoete als hartige gerechten, van zoete aardappel frietjes tot aardappel muffins tot deze hartige wafels! Je kunt het zo gek niet bedenken of je kunt er zoete aardappelen voor gebruiken. En naast het feit dat je het overal voor kan gebruiken en gezond is, is hij ook echt mega lekker, ja wij zijn fan!
Bereiding zoete aardappel wafels
- Was de aardappels, maar schil ze niet
- Prik er gaatjes in met een vork
- Bak de aardappelen in de oven, 45 minuten op 180 graden
- Haal ze uit de oven en snijd ze open
- Laat ze dan even een kwartiertje afkoelen
- Als ze zijn afgekoeld kan je de schil ervan afhalen
- Doe het vruchtvlees in een grote kom
- Smelt de boter en zet deze even aan de kant
- Doe de bloem, het bakpoeder, rietsuiker en de boter bij de zoete aardappelen en meng dit goed tot een mooi geheel
- Neem een andere kom en doe daar de eieren, boter, citroensap, vanille extract en de sojamelk in
- Giet dit bij de zoete aardappelen en meng alles goed door elkaar
- Vet de wafelijzer in met kokosolie en bak de wafels
Tip: Wil je plantaardige wafels? Gebruik dan plantaardige boter en vervang de eieren door eiwitvervangers.
Je kunt de wafels warm als ontbijt of lunch eten, maar koud zijn deze wafels ook erg lekker!
Eet smakelijk!
Lees ook:
Vegetarische zoete aardappel pizzabodem
Zoete aardappel noodle salade met mais
Pittige ravioli met zoete aardappel en kokosmelk (vegan)