Je kunt iedereen wakker maken voor chocolade, niet waar? Alleen om het nou iedere dag te eten is natuurlijk niet een hele gezonde gewoonte. Daarom zijn er gelukkig ook gezonde chocolade recepten, waar je wel iedere dag van kunt snoepen, zonder schuldgevoel! Zoals deze zwarte bonen brownie bijvoorbeeld, dit is een recept waar wel de smaak van echte chocolade in verwerkt zit, maar niet de ongezonde voedingsstoffen bij komen kijken. Echt om je vingers bij af te likken, zo lekker! En een ideaal guilt-free tussendoortje. Wie wilt dat nou niet?
Bereiding:
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Spoel de zwarte bonen af in een vergiet en laat ze even kort uitlekken (de bonen hoeven niet helemaal droog te zijn, want dan word je brownie ook droger).
- Mix de bonen samen met de fijngesneden dadels, de eieren en de olie in een keukenmachine tot een glad beslag.
- Voeg daarna het cacaopoeder, de kaneel, de vanille en de bakpoeder toe en mix het geheel nogmaals tot een glad beslag.
- Vet of spray een bakblik (of cakevorm) in en schep het beslag hierin.
- Bak de brownie ongeveer 30 minuten in de oven (de brownie is klaar als een satéprikker er net niet schoon uitkomt, want een beetje kleffig is de brownie het lekkerst).
- Laat de brownie goed afkoelen en snijd het dan in gelijke stukken.
Smakelijk!
Liefs Iris
(Volg iris op Instagram voor nog veel meer inspiratie )
Vorige week deelde Iris haar heerlijke pastinaak-wortel soep met ons.