Het liefst willen we allemaal af van die ‘kipfilets’ die onder onze armen hangen. Gelukkig zijn er genoeg oefeningen die je hierbij kunnen helpen. Wij hebben 5 simpele oefeningen voor het trainen van je triceps op een rij gezet. Je hebt voor deze workout wel dumbbells nodig. Maar geen excuses: vervang de dumbbells door waterflesjes en je bent klaar om te starten. Zeg maar dag kipfilets en halloooo summerbody! 

Backwards

 1. Ga rechtop staan, met je voeten gelijk aan je heupen en een Dumbbell in elke hand.
 2. Leun met je bovenlichaam naar voren in een hoek van 45 graden. Zorg ervoor dat je rug recht blijft.
 3. Buig vervolgens je ellebogen tot je taille zodat de gewichten een klein stuk hoger zitten dan je borst.
 4. Strek vanuit deze beginpositie armen naar achteren. Ga vervolgens weer terug naar de beginpositie, blijf dit herhalen.

Burning Triceps

 1. Ga rechtop staan.
 2. Houd één Dumbbell aan het uiteinde met je beide handen vast. Strek vervolgens je armen boven je hoofd en houd het gewicht goed vast met beide handen. Dit is erg belangrijk, anders kan de Dumbbell op je hoofd vallen.
 3. Laat vanuit deze beginpositie je armen langzaam naar achter zakken tot een hoek van 90 graden. Breng de armen tot slot weer terug naar de beginpositie en blijf dit herhalen.

via GIPHY

Push-up

 1. Gebruik voor deze oefening een matje. Houd beide Dumbbells vast in beide handen en ga in een plank positie op het matje liggen met de gewichten nog in beide handen. Je leunt als het ware op de gewichten.
 2. Verlaag je lichaam vervolgens tot een klein stuk boven de grond en druk jezelf langzaam weer omhoog.
 3. Trek vervolgens één arm in (met nog steeds de Dumbbells in je handen), tot borsthoogte. Blijf dit herhalen.

Dips

Makkelijk uit te voeren aan de rand van je bank of met een stoel. Wil je het zwaarder maken? Zet je voeten dan verder van je af.

via GIPHY

Cirkelen

 1. Strek je armen uit naar de zijkant en neem in beide handen een Dumbbell.
 2. Cirkel vervolgens voor 10 rondjes met je armen naar voren en 10 rondjes met je armen naar achter. Blijf dit herhalen.

Ben jij bezig je lichaam klaar te stomen om op het strand te kunnen paraderen? Wij deelden hét stappenplan voor de ultieme summerbody. Check hem en voel je zelfverzekerder dan ooit in je bikini.