Je bent al een tijdje bezig in de sportschool en hangt altijd een beetje rond bij de standaard apparaten.Eigenlijk wil het wat serieuzer gaan aanpakken en je aan de losse gewichten wagen, maar je weet niet waar je moet beginnen. Klinkt dit bekend? Dan ben je hier aan het goede adres! Dit split schema voor drie dagen is precies hetgeen waar jij een nieuw level meer gaat bereiken in de sportschool.┬áMet dit split schema voor beginners stoom jij je lichaam in enkele weken klaar voor de wat zwaardere schema’s en hier kun je op verder bouwen.

Driedaags split schema

Wat je in gedachten moet worden gehouden met dit split schema is dat je een beginner bent. Het is dus verstandig om van te voren goed te weten waar je aan begint. Dit betekent dat je weet hoe de oefeningen correct uitgevoerd worden en dat je de oefeningen niet te zwaar doet. Wij raden ook aan om in eerste instantie bij een goede vriend die veel verstand heeft van fitness of een fitness trainer, te vragen om je oefeningen een keer voor te doen en jou te corrigeren.

Informatie

Er wordt bij de meeste oefeningen gebruik gemaakt van ongeveer 3 sets van elk 15 reps (herhalingen) Zorg dat je alle sets netjes uitvoert. Daag jezelf uit, maar onthoudt dat je alles rustig op moet bouwen, we willen natuurlijk geen blessures! Doe om blessures te voorkomen ook altijd minimaal 1 setjes met een heel licht gewicht, om warm te worden, voordat je aan je 3 sets met zwaarder gewicht begint.

Lees hier hoe je kunt het juiste gewicht kiest en hoe je zelf een trainingsschema maakt en/of uitvoert.

Zorg dat je met dit schema altijd 1 rustdag tussendoor hebt. Je kunt dus bijvoorbeeld kiezen om op: Maandag, woensdag en vrijdag te trainen.

Succes!

Driedaags krachttraining split schema voor in de sportschool!


Dag 1

Note: Cardio is optioneel

Dag 2

Note: Cardio is optioneel

Dag 3

Note: Cardio is optioneel


Lees ook:

De basis: Hoe stel ik een trainingsschema samen?

Train als een supermodel! (6 oefeningen voor thuis)

Wednesday workout! Julie helpt jou aan mooie, strakke billen!