Iemand die nog nooit gebokst heeft, kan de indruk hebben dat een training betekent: elkaar de hersens inslaan. Daardoor kan het je misschien afschrikken om eraan te beginnen. Niets is minder waar, steeds meer vrouwen kiezen ervoor om te gaan boksen. Logisch natuurlijk, want het is super goed voor je conditie, zelfverdediging en kracht. Er zitten heel wat voordelen aan deze sport en het is zeker niet alleen voor mannen.

De voordelen van boksen voor de vrouw

1. In een korte tijd train je het hele lichaam

Uren in de sportschool staan om het hele lichaam aan het werk te zetten. Rennen op de loopband en zoveel mogelijk apparaten pakken om het gevoel te krijgen dat de spieren goed aan het werk zijn. Bij een bokstraining is dat niet het geval, in een korte tijd verbrand je heel veel calorie├źn. Ja het is heel intensief, daarentegen bereik je wel het optimale resultaat.

2. Meer zelfvertrouwen

Je houding wordt beter, omdat je de juiste techniek aanleert. Als je nog niet zeker wist wat het lichaam allemaal aan kon, dan kom je daar zeker achter tijdens de bokslessen. Je leert namelijk je grenzen aangeven en de spieren worden sterker. Hoe meer lessen je volgt, hoe meer zelfvertrouwen je gaat uitstralen.

3. Vaak last van stress, je zult merken dat sporten helpt

Ben je gevoelig voor stress of slaat de paniek al gauw toe in je lichaam? Dan is boksen de perfecte oplossing voor jou. Je uitleven op een bokszak helpt om alles even los te laten. De gedachtes die er zijn vergeet je even, omdat het lichaam flink bezig is.

4. Nieuwe sociale contacten

Nog een voordeel is dat je andere mensen ontmoet, allemaal met dezelfde interesse. Vind je het moeilijk om nieuwe contacten te maken of durf je niet zo gauw op mensen af te stappen. Geen enkel probleem, want met boksen train je samen in een groep of in duo’s. Je zal merken dat contact maken met mensen veel minder moeilijk wordt.

5. Hallo, fitter lichaam

Boksen is heel intensief en al gauw ben je helemaal bezweet. Je armen, schouders, benen, billen, kortom het hele lichaam train je tegelijkertijd. Dit zorgt voor een strakker en fitter lichaam.

Genoeg redenen om een keer een boksles te proberen!

Lees ook

Waarom steeds meer vrouwen kiezen voor boksen

De sporten waarmee je de meeste calorie├źn verbrandt

Waarom steeds meer vrouwen kiezen voor boksen

De beste training voor sterkere rugspieren