Na een lange tijd niet veel ondernemen, is het dan nu toch tijd om eens aan de slag te gaan en een bezoekje te brengen aan de sportschool. We zullen eerlijk zijn, hier kunnen wat nadelen aan zitten: vroeg opstaan, (misschien wel) lang reizen, zweten en spierpijn. Gelukkig zitten er naast een aantal nadelen véél meer voordelen aan, en wij hebben de 8 fijnste voordelen wanneer je begint met sporten voor je verzameld. Zo kan je nooit meer zeggen dat sporten niet goed voor jou is!


1. Je krijgt meer energie

Het is bewezen dat je van sporten en bewegen meer energie krijgt. In het begin lijkt dit misschien niet zo, want het zweet gutst waarschijnlijk van het voorhoofd, maar in de loop van de tijd zal je merken dat je barst van de energie. Na een zware work-out kun je er weer helemaal tegenaan. Misschien kan je na een tijdje zelfs beginnen met het sporten voor je werk?

2. Je hebt minder last van stress

Als er iets is dat de stress verlicht, dan is het sporten. Terwijl je aan het bewegen bent, is je lichaam tegelijkertijd ook aan het ontspannen. Je voelt je dus niet alleen fysiek maar ook mentaal beter. Twee vliegen in één klap, toch?

3. Je hebt een betere nachtrust

Van sporten krijg je meer energie en rust in je hoofd, maar je slaapkwaliteit verbetert ook een flink stuk. Na een avondje sporten laat jij jezelf heerlijk in bed vallen en slaap je als een roosje. Sporten zorgt namelijk voor een betere conditie, en een betere conditie zorgt voor een betere slaapkwaliteit. Dat wordt heerlijk wakker worden ’s ochtends!

4. Je krijgt trek in gezonde dingen

Sporten staat erom bekend dat je meer calorieën verbrand, waardoor je automatisch meer trek krijgt. Het fijne is: omdat jij je fitter gaat voelen door het sporten, krijg je automatisch meer trek in gezonde dingen. Wanneer je sport om af te vallen is het belangrijk dat je sport en voeding in balans houdt. Houd dus ook vol om gezond te eten en regelmatig te sporten. Een goede manier om je spieren te laten aansterken is het eten van voeding met veel eiwitten en koolhydraten.

5. Geduld

Van sporten leer je veel dingen, onder andere het hebben van geduld. Wanneer je een doel voor ogen hebt zal deze niet na één sportsessie waargemaakt zijn. Het is daarom belangrijk om geduld te hebben, en met sporten leer je dat op de beste manier. Dat komt ook nog eens mooi van pas bij andere situaties!

6. Je krijgt meer zelfvertrouwen

Je lichaam gaat er beter en gezonder uit zien, naarmate je regelmatig sport. Dat geeft je zelfvertrouwen ook een grote boost. Je durft meer risico’s te nemen, voelt je zeker(der) in je lichaam en voelt je sterker.

7. Het is goed voor je gezondheid

Het grootste voordeel natuurlijk: het is goed voor je gezondheid. Wanneer je overgewicht hebt of weinig beweegt, is sporten de perfecte oplossing. Daarnaast is het goed voor je ademhaling, bloedstroming en spieren. Goede reden om eens naar de sportschool te gaan, toch?

8. Je wordt socialer

Of je nou naar de sportschool gaat of elke maandag een rondje hardloopt, er is (bijna) altijd wel iemand die hetzelfde doel of dezelfde passie met jou deelt waar je lekker over mee kunt kletsen. En daarnaast: misschien is er wel een knappe sporter in de sportschool waar je een oogje op hebt? Twijfel vooral niet en stap er op af!

Zie ook

Dit zijn 8 voordelen wanneer je begint met sporten

Is zoete aardappel friet nou echt gezonder dan normale friet?

Dit zijn 8 voordelen wanneer je begint met sporten

6 x oefeningen waarmee jij je onderbuik kan trainen

Dit zijn 8 voordelen wanneer je begint met sporten

Gezond avondeten op het station doe je bij deze plekken