Kickboksen, het wordt als een van de ruigste sporten gezien. Dit is natuurlijk niet gek met de dingen die we er op tv van zien. Toch hoeft boksen helemaal niet zo ruig te zijn, je kunt het namelijk ook voor jezelf doen, om je eigen lichaam te trainen, bijvoorbeeld. Want ja, boksen is supergoed voor je lichaam!

Waarom kickboksen?

Je kon het net al lezen, maar kickboksen is inderdaad heel erg goed voor je lichaam. Je hele lichaam is namelijk in beweging wanneer je bokst, vooral je spieren krijgen een flinke boost van deze sport, en dit zie je ook zeker terug in de vorm van spierballen en abs. Daarnaast is kickboksen ook superhandig wanneer je wilt afvallen! Bij een intensieve training verbrand je tussen de 400 tot 800 calorieën. Naast je lichamelijke gezondheid is kickboksen ook nog eens goed voor je mentale gezondheid. Het kan natuurlijk wel eens voorkomen dat je bijvoorbeeld echt je dag niet hebt gehad en best wel wat frustratie hebt om eruit te slaan. Bij kickboksen kun je even lekker alle irritaties weg meppen om vervolgens weer helemaal rustig door te kunnen gaan.

Kickbokslessen

Nu is de vraag: ‘Hoe ziet zo’n kickboks er dan les eruit?’ Nou, om te beginnen is er een trainer aanwezig die je gedurende de les begeleid. De les zelf duurt een uur. In dat uur ga je dan ook met van alles aan de slag, want boksen is veel meer dan alleen maar schoppen en slaan. Zoals bij meer lessen, begin je met een warming up om je spieren op te warmen. Wanneer je gaat sporten, kun je dit gewoon niet overslaan. Daarna wordt er aan de kickboks technieken gedaan. Je leert vooral de basistechnieken en oefent hiermee. De rest van de training wordt besteed aan oefeningen die speciaal zijn gericht op het versterken van de spieren. Zo doe je bijvoorbeeld push-ups, sit-ups en squats. Natuurlijk is het niet bij elke sportschool hetzelfde, maar zo zit een kickboks les ongeveer in elkaar. En, heb je al zin in zo’n badass les gekregen?

 

 

Zie ook

Hoe ziet een kickboks les er eigenlijk uit?

Wat zijn de beste sporten voor je gezondheid?

Hoe ziet een kickboks les er eigenlijk uit?

3 pilates oefeningen voor een strakke buik