Pijn of last aan je pols is verschrikkelijk vervelend. We gebruiken onze handen namelijk dagelijks, en onze polsen zorgen ervoor dat we onze handen soepel kunnen bewegen. Wanneer je dus pijn of last hebt aan je pols, zal jou dit belemmeren in je dagelijkse bezigheden. De meeste problemen aan de pols ontstaan tijdens een val, omdat je jezelf uit reflex vaak opvangt met je handen, waardoor je lichaamsgewicht leunt op jouw polsen. Al met al: een polsblessure voorkomen we liever, dan dat we hem genezen! Met onderstaande tips kun je een polsblessure tijdens het boksen in ieder geval voorkomen.

1. Stoten op een bokszak

Gebruik altijd wraps of windsels én handschoenen tijdens het stoten op een bokszak. Leer allereerst ‘hoe’ je de zak moet raken, voordat je zware stoten gaat geven op de zak. Begin met lichte stoten, in plaats van harde stoten. Ook dient de bokszak goed mee te draaien, statische bokszakken kunnen veel schade aanrichten.

2. Pols wraps

Begin je net met boksen? Dan is het aan te raden om de eerste 6 weken te wrappen met een extra set wraps vanuit de duim naar beneden. Zorg vooral voor extra veel steun achter de duim, hier ontstaat namelijk het snelste polsletsel. Bekijk YouTube filmpjes voor goede manieren om je polsen te wrappen of vraag het aan je trainer of een ervaren bokser!

3. Sparren en pad training

Tijdens het sparren ontstaan een groot aantal polsblessures, of tijdens een zogenaamde pad training. Vooral vermoeidheid kan leiden tot een zwak moment, met als gevolg een knik in de pols als deze niet goed verpakt is. Muay thai en kickboksen zijn hierbij een voorbeeld, aangezien het afweren van trappen met de pols vaak funest is.

Neem deze tips voor lief, want een polsblessure voorkom je liever!

Lees ook

Voorkom een polsblessure bij het boksen met de volgende tips!

De sporten waarmee je de meeste calorieën verbrandt

Voorkom een polsblessure bij het boksen met de volgende tips!

De meest effectieve workouts voor jouw karaktereigenschappen