Ein-de-lijk is het moment daar: de vegetarische frikandel wordt gelanceerd. Tegenwoordig heb je voor vrijwel alles een vleesvervanger en hoef je als vegetariër niks te missen. Behalve de frikandel, want die bleef nog afwezig in het vega-schap. Daar komt nu verandering in. Het merk Mora en de Vegetarische Slager zetten een samenwerking in om alle vegetariërs én vleeseters blij te maken met een volledig vegetarische frikandel. En wij kunnen niet wachten.


De nieuwe vegetarische frikandel

Nu onze frikandeldroom werkelijkheid wordt, is het ook interessant om te weten wat we dan wel niet kunnen verwachten. De vegetarische frikandel zou namelijk net zo goed smaken als de gewone variant. Volgens Mora en de Vegetarische Slager is de frikandel gemaakt op basis van soja. Daardoor bevat de frikandel voornamelijk eiwit en vezels. Ook zijn er speciale ‘frikandel’ kruiden aan toegevoegd. Dit om de smaak van de snack na te bootsen. Ideaal als je een gezond eetpatroon wil aanhouden, want met deze ingrediënten past de frikandel prima in een gebalanceerd dieet. De vegetariër kan dus zijn hart ophalen, maar ook de vleeseters onder ons missen niks. Kijk maar:

Steeds meer vega-friendly

Na de andere succesvolle vegetarische producten van de Vegetarische slager, zoals de vega kipnuggets, hotdogs, shoarma en tal van andere vleesvervangers, verrijkt de Vegetarische Slager het vega-assortiment met de frikandel. Daarbij draagt ook Mora de laatste tijd bij aan het aanbieden van vleesvervangers. Zo bracht het merk onlangs vegetarische kroketten en bitterballen uit. Hieruit blijkt dus wel dat er een heuze shift plaatsvind in voedselland en dat steeds meer bedrijven vega friendly producten uitbrengen. En daar zijn wij alleen maar blij mee.

De vegetarische frikandel wordt momenteel op de Horecava beurs, die tot 16 januari duurt, geïntroduceerd. Drie weken daarna zullen de vega frikandellen ook in de supermarktschappen liggen. Dan kunnen ook wij de snack uitproberen.

Zie ook

Houd je vast: Mora en de Vegetarische Slager introduceren de vegetarische frikandel

Recept: vegetarische borrelplank met bitterballen en gegrilde druiven

Houd je vast: Mora en de Vegetarische Slager introduceren de vegetarische frikandel

Vegetarische bitterballen van kikkererwten met yoghurtdip

Houd je vast: Mora en de Vegetarische Slager introduceren de vegetarische frikandel

6 tips om vegetarisch eten makkelijker én leuk te maken