It is almost Christmas time!! 🙂 En daar worden veel mensen (vooral vrouwen) erg gelukkig van, en wij ook! Tijdens de feestdagen hoeven we natuurlijk niet echt te letten op wat we eten, want dat komt daarna wel weer. Dus daarom hebben wij voor jullie een heerlijk lijstje gemaakt van de aller lekkerste kerst treats!


Suikervrije kerststol

Bij een kerstontbijtje hoort natuurlijk een kerststol. Zo’n heerlijk gevuld brood die je huis heerlijk laat ruiken. Helaas zitten bijna alle kerststollen die je in de winkel vind bomvol met suikers en toevoegingen waar we niet blij van worden. Hoog tijd om dus eens maar zelf in de keuken te gaan staan en te beginnen aan en gezonde versie van de kerststol, want zo’n heerlijk iets kan niet ontbreken tijdens de feestdagen.


Tony’s Chocolonely oliebollen!

We hebben het waarschijnlijk allemaal wel al voorbij zien komen. De oliebollen kraam die oliebollen gevuld met Tony Chocolonely karamel-zeezout verkoopt! Say what? Ja het is geen grap en een goddelijke combinatie als je het ons vraagt! Helaas waren de oliebollen al snel uitverkocht én kun je ze alleen in Brabant verkrijgen. Maar niet getreurd! Wij hebben het heerlijke recept van de Tony’s chocolonely oliebollen en onze versie is ook nog eens een stukje healthier (maar natuurlijk nét zo lekker)!


Freshhh kerstkoekjes

Wie houdt er niet van? De (zand)koekjes bakken, wat deeg ervan opeten, vervolgens in kerst vormpjes snijden. Met Mariah Carey op de achtergrond. Heerlijk om in de kerst stemming te komen toch? Maar wil je dit jaar ook kunnen genieten maar toch op een wat gezondere manier? De normale zandkoekjes zitten vol met suikers en tarwe (snelle koolhydraten). Deze kerstkoekjes zijn gemaakt met amandelmeel, wat ze glutenvrij maakt. Ze zijn ook gemaakt met kokosbloesem suiker in plaats van rietruiker. Wij houden het meest van de kerstboom en engel vormpjes. Jij? Genietse!


Chocolademousse taart

Alle kerst diners worden al bedacht, boodschappen worden alweer gedaan. Ik kreeg van mijn vriend de opdracht om een lekker toetje te maken en mee te nemen naar mijn schoonfamilie. Dus ik ging opzoek naar een lekker recept. Voor diegene die me kennen, weten ze dat dit een vegan dessert is. Maar laat het woord vegan je een keer niet afschrikken, want dit recept is hemels én met een keuken machine in een handomdraai gemaakt. Geen uren in de keuken, wél een dessert to die for! En daarom deel ik dit heerlijke vegan chocolademousse taart recept met jullie.


Oreo pancakes!

Voor iedereen die dacht dat vegan eten gezonder was: DIKKE DUIM omlaag. Ik ben op zoektocht gegaan naar lekkere vegan producten en raad ‘es? De lekkerste koekjes zijn, jawel jawel, vegan. En ineens lust ik koekjes, en vegan snoepjes, en … he ach, als de rest gezond is, noem ik dat balans.
Nu voel je hem al aankomen, want Mr. Oreo is, jazeker, OOK vegan!  Hoogste tijd om deze mister maar eens te gaan verwerken in een van m’n favoriete zondagse ontbijtjes, and I can tell: it’s FIIINE!


Lees ook:

Volledig (healthy) ‘kerstdiner’ á la Freshhh!

Een heerlijke suikervrije kerststol voor de feestdagen!

Kerst decoraties maken, 3 simpele ideetjes!