Een frietje op zijn tijd is natuurlijk nooit verkeerd, maar wij zouden Freshhh niet zijn als we hier geen gezonde oplossing voor verzinnen. Daarom vind je hier 4x knapperige en overheerlijke groentefrieten. Gewoon healthy genieten van een portie friet bij een maaltijd of als snack.

#1 Groentefriet van zoete aardappel

Zoete aardappel is onderhand razend populair. Iedereen heeft deze goede vriend wel eens gegeten en meestal in de aardappelblokjes variant. Wist je dat je er ook overheerlijke frieten van kan snijden en uiteindelijk knapperig uit de oven kan laten rollen?

Photo by Amyshealthybaking.com

#2 Groentefriet van pastinaak

Deze frieten van pastinaak zijn haast niet van de aardappel variant te onderscheiden. De smaak en kleur komen goed overeen met elkaar. Ben jij benieuwd? Test het maar!

Verantwoord en lekker genieten van deze pastinaak frieten
Photo by rawpixel

#3 Groentefriet van knolselderij

Een knolselderij frietje, je zal het misschien niet zo snel bedenken. Veel mensen zijn dan ook niet zo heel erg gek op deze groente. Toch moet je echt eens deze overheerlijke groente friet proberen. De smaak van knolselderij herken je niet heel erg terug door ze lekker te kruiden met olijfolie, peper, zout en paprikapoeder.

Voor 2 personen neem je 1 knolselderij.

  1. Verwarm de oven voor op plusminus 200 graden.
  2. Schil de knolselderij en snijd deze groente in plakken van ongeveer 0,5 cm dik, vervolgens is het de bedoeling dat je ze in de grootte van een frietje gaat snijden.
  3. Neem een ovenplaat en verdeel ze hierover. Besprenkel met wat olijfolie en schep de groente frieten even goed door elkaar.
  4. Bestrooi met peper, zout en 1 el paprikapoeder. Hussel even goed en schuif ze in de oven voor ongeveer 25 minuten.
  5. Houd ze goed in de gaten en schep zo nu en dan om. Eerder gaar en klaar? Haal ze uit de oven!
Photo by Realmacdan

#4 Groentefriet van pompoen

Een pompoen frietje? Ja! Ze zijn haast identiek aan de welbekende zoete aardappel friet. Wel zal je merken dat de smaak van pompoen duidelijk te proeven is. Een lekker zoet en gezond groente frietje. Benieuwd? Je kan ze bereiden op exact dezelfde wijze als de knolselderij, pastinaak en zoete aardappel.

TIP: Strooi er eventueel nog wat rozemarijn of tijm overheen voor je ze in de oven schuift.

Photo by Katarzina Grabowska

Geniet van deze lekkere friet!

Lees ook

4x knapperige en overheerlijke groentefrieten

4 pasta's gemaakt van groenten

4x knapperige en overheerlijke groentefrieten

Friet op 5 heerlijke verschillende manieren!