Afvallen door stress: voor velen is het een droom, want velen komen juist aan door stress. Ook al werken onze stresssystemen hetzelfde, het is verbazingwekkend om te zien hoe verschillend mensen er op kunnen reageren. Maar hoe zit dat nou? En hoe komt het dat je afvalt door stress?


Waarom val ik af?

Stress is een natuurlijke en gezonde reactie, die iedereen ervaart. Je wordt er energiek, alert en gefocust van. Het lichaam produceert extra adrenaline en je hartslag gaat omhoog. De spijsvertering vertraagt en je stofwisseling versnelt. Houdt dit een lange tijd aan? Dan staat je lichaam op stand-by modus met als gevolg dat je extra energie verbrandt en dat kan al in een korte tijd zorgen dat je afvalt.

Geen honger

Geen zin in eten en geen hap door je keel krijgen? Dat kan ook een oorzaak zijn waarom je afvalt. Je spijsvertering staat op een laag pitje en je hebt last van hormonale schommelingen. Je maag is gespannen en je hebt geen zin in eten. Als het langer aanhoudt, sla je maaltijden over en val je af.

Hoe voorkom ik afvallen door stress?

Om dit te voorkomen is het de bedoeling dat je het probleem bij de wortels pakt. Je moet er dus voor zorgen dat je van die stress af komt, want afvallen door stress is alles behalve gezond. Er zijn diverse manieren om ervan af te komen.

  • Probeer geen maaltijden over te slaan en gezond te eten. Hier krijg je meer energie van. Door een vezel- en koolhydraatrijke maaltijd help je ook nog eens je lichaam gezond te houden en voel je je helemaal happy.
  • Zoek een leuke hobby. Als je een leuke hobby zoekt om in je vrije tijd te doen, heb je iets om je gedachten weg te zetten en zo je stresslevel te verminderen.
  • Bewegen is erg belangrijk, fysiek maar ook mentaal. Met sporten houd je je lichaam fit en het is bewezen dat je van sporten gelukkig en blij wordt en de stress afneemt. Je kunt ook makkelijk thuis sporten met deze oefeningen.

Bekijk ook: