Hoewel velen van ons weten waar kristallen goed voor kunnen zijn, is een yoni ei sommige vrouwen nog onbekend. Desondanks is er een heuse opkomst van het yoni ei. Benieuwd wat het yoni ei precies is en hoe het in zijn werk gaat? Wij vertellen het je. 


Wat is het yoni ei?

Misschien heb je wel eens van het woord ‘yoni’ gehoord. Dit is de trantische term voor de vrouwelijke vulva: in het Sankriet letterlijk ’tempel.’ Zoals de naam al zegt, is het yoni ei letterlijk een ei voor je yoni, je vulva dus. Goed, geen echt ei, maar wel soortvan. Het yoni ei is namelijk een eivormige edelsteen en komt in diverse maten. De steen is glad en kan gemaakt zijn van verschillende soorten kristallen. Het ei dient vaginaal ingebracht te worden, en zou hiermee vele voordelen hebben. Ook komen de yoni eieren in verschillende maten.

Waar het yoni ei goed voor is

Oké, een ei vormige steen voor in je vulva dus. Maar wat doe je er dan mee, en waarom? Het yoni ei kan gebruikt worden voor meditatieve doeleinden. Zo wordt het yoni ei vaak gebruikt tijdens meditatie sessies, omdat het op emotioneel en spiritueel gebied een heilzame werking zou hebben. Het is dus een manier om een verbinding te maken met je lichaam, en daarbij voornamelijk de focus te leggen op je baarmoeder en vagina.

Yoni ei
Istock

Onder het mom van selfcare wordt het door veel vrouwen ook gebruikt als een manier om dichter bij hunzelf te komen en dankbaarheid te tonen aan hun vrouwelijke geslachtsdeel. Door het ei in te brengen en vast te houden, zou het yoni ei ook fysiek zorgen voor stevige bekkenbodemspieren. Dit zou kunnen helpen tegen incontinentie. Volgens sommigen kunnen yoni eieren zelfs helpen bij het ontspannen van het lichaam bij emotionele stress. Daarbij zou het yoni ei ook je sensualiteit en vrouwelijke kracht kunnen bevorderen.

Populaire yoni edelstenen

  1. Jadesteen: deze edelsteen staat bekend om haar harmoniserende en zuiverende werking
  2. Rozenkwarts: heeft een liefdevolle energie
  3. Bergkristal: bevordert energie en heeft helende werking

Het yoni ei is zowel online als in bepaalde winkels te vinden. Belangrijk is wel dat je altijd goed de gebruiksaanwijzingen leest en daarbij ook volgens je gevoel het yoni ei gebruikt. Zo kan je optimaal (en veilig) gebruikmaken van het yoni ei.

Zie ook

Dit is wat je moet weten over het yoni ei

Beginnen met mediteren: dat doe je zo!

Dit is wat je moet weten over het yoni ei

4 x zo kun je kristallen gebruiken bij selfcare

Dit is wat je moet weten over het yoni ei

Chakra's: alles wat je erover wilt weten