Balans in je leven, wie wil dat nou niet?! Balans is de sleutel. Heel simpel gezegd is het één er niet zonder het ander. Tegenover een blije emotie staat altijd een wat donkerdere emotie. Je kan simpelweg niet alleen maar gezond eten of alleen maar sporten. Balans is open staan voor alles wat het leven je te bieden heeft. De ene dag eet je een salade en de dag erna vraagt je lichaam misschien wel om Tony’s. De ene dag loop je op hoge hakken en dit wissel je af met een dag op blote voeten. Het is er allemaal niet voor niets, dus geniet ervan! In dit artikel staat balans centraal tijdens deze yoga balans flow. Geniet en ga ervoor.

Balans Flow

Begin in een liggende of zittende houding op je mat en sluit je ogen. Verdiep je adem. Adem 10 keer volledig in en uit in de richting van je buik. Maak je buik bol op een inademing en trek je navel in op een uitademing.
Neem vervolgens de tijd op je nek schouders en eventueel heupen los te maken op jouw manier. Het mooie is dat wanneer je je ogen sluit en je focust op je adem je lichaam vanzelf aangeeft waar het naartoe wilt.

Core Warm-Up

Wanneer je zover bent breng je jezelf op handen en knieën op je mat. Lift vervolgens je rechterbeen op in een hoek van 90 graden. Je voetzool wijst in de richting van het plafond. Op een inademing lift je je been nog iets verder op waardoor je rug iets hol wordt. Op een uitademing breng je je neus richting je knie. Adem in en lift je been weer op. Herhaal nog twee keer. Vervolgens breng je je rechterknie naar je rechter elleboog, ook dit herhaal je twee keer. Lift je been weer op en breng je rechter knie naar je linker elleboog. Dit betekent een twist. Je werkt aan je schuine buik spieren. Een sterk core is key voor het vinden van balans. Herhaal dit ook met je linkerbeen.

Warrior 3

Breng jezelf vanuit handen en knieën naar een downdog. Lift je rechterbeen op en stap je rechtervoet naar voren voor een lage lunge. Lift je armen op voor een hoge lunge terwijl je inademt en breng je handen terug naar de mat op een uitademing. Op je volgende uitademing lift je je linkerbeen op voor een warrior 3. Houd je handen aan de grond of daag jezelf uit door je handen voor je borst te brengen. Vanuit warrior 3 kom je terug in een lage lunge. Stap vanuit je lage lunge terug naar je downdog en herhaal nog twee keer met rechts. Vervolgens wissel je van been.

Foto: Yoga213.com.au

Twist en lift

Vanuit je downdog breng je jezelf terug op handen en knieën. Adem in en lift je rechterarm op. Op een uitademing breng je je rechterarm onder je lichaam door. Rechter schouder ligt op de mat. Houd je linker hand staan ter ondersteuning. Zet je tenen in de mat en lift vervolgens je linkerbeen op. Blijf je buikspieren goed aanspannen en volg hier 5 volledige in- en uitademingen. Wissel van kant.

Ontspan

Wanneer je zover bent breng je jezelf vanaf handen en knieën nog een laatste keer terug in een downdog. Vind vanuit je downdog een childpose en ontspan.

In balans betekent jezelf niet veroordelen als het niet gelijk lukt. Daag je lichaam uit en vind steeds opnieuw de balans. Op je yogamat, maar vooral daarbuiten. Heel veel succes met je yoga balans flow!


Volg onze yogi Lesley ook op  Instagram en Facebook!


Meer yoga?

Yoga voor een kantoorlijf! Nek, rug en schouder oefeningen.

Sterkere core ontwikkelen? Doe dan deze core flow.

Raak je opgeblazen buik en andere buikklachten kwijt met deze yoga flow!