Je hebt het misschien wel eens gehoord: van knoflook kan je slechter slapen. We gebruiken knoflook in veel van onze gerechten en iedereen is er dol op. Maar klopt het nou echt dat het invloed heeft op je nachtrust? Wij zochten het uit.


Slechte nachtrust

Pech voor alle knoflookliefhebbers, want het zou echt invloed kunnen hebben op je nachtrust. En nee, dit komt niet door de geur. Dit zou komen omdat het bij sommige mensen irritaties kan veroorzaken. Zo kunnen je maagsappen geïrriteerd raken waardoor er zuurbranden ontstaan of kunnen je darmen de scherpe smaak slecht verwerken. Nou horen we je denken: ‘maar van een beetje maagzuur ga ik toch niet slechter slapen?’. Helaas wel. Je kan er ’s nachts namelijk onrustig van worden of zelfs wakker worden.

Niet bij het avondeten

We weten dat het lekker is, maar je kan knoflook tijdens de avondmaaltijd beter overslaan. het zorgt er namelijk voor dat je lichaam weer actief wordt, en dat is nou net niet wat je wil voor je je bed in kuipt. Hoewel onderzoekers nog niet precies weten wat ervoor zorgt dat ons lichaam geactiveerd wordt bij het eten van knoflook, weten ze wel dat het ons lichaam hetzelfde activeert als een kop koffie.

Gevoelig voor knoflook

De één is gevoeliger voor knoflook dan de ander. Om erachter te komen of jij ook last hebt van een slechte nachtrust na het eten hiervan kan je maar één ding doen: je nachtrust bijhouden. Wie weet zie je wel degelijk verschil in je slaapkwaliteit op avonden dat je wel of juist geen knoflook hebt gegeten.

Lees ook

Kan knoflook de oorzaak zijn van een slechte nachtrust?

Zo reageert jouw lichaam op een nacht slecht slapen

Kan knoflook de oorzaak zijn van een slechte nachtrust?

Kan knoflook de oorzaak zijn van een slechte nachtrust?