Het opzetten van een eigen business kan een beetje een eng vooruitzicht zijn. Het betekent dat je bereid moet zijn om een sprong in het diepe te maken en het onbekende te verkennen. Iets wat voor vele van ons net zo angstwekkend als opwindend kan zijn. Dus als je denkt dat je er klaar voor bent en je jezelf in de onbekende business-wereld durft te gooien, hebben wij 10 tips die je helpen je bedrijf en de rocky road naar succes te beginnen.

#1 Word een Social media expert

Het is gratis en iedereen, inclusief de moeder van je beste vriend, gebruikt het. Social media kan wonderen doen op het gebied van naamsbekendheid en promotie terwijl het tegelijkertijd een geweldige plek is om te netwerken en een virtuele relatie op te bouwen met klanten en mede ZPP’ers.

#2 Omschrijf je doelen

Het is jouw bedrijf, dus het staat ook dicht bij je als persoon. Niemand kan je vertellen wat je wel of niet zou moeten of willen bereiken. Het is dus erg belangrijk om na te denken over welk je pad je wilt bewandelen en wat je met je bedrijf wilt doen en wat je wilt bereiken. Zet dit voor jezelf op papier en bedenk welke stappen je moet ondernemen om er te komen.

#3 Ken je klanten

Zodra je weet wie je doelgroep is, probeer ze te leren kennen. Zodra je weet wat er omgaat in de gedachten van je klanten, kun je hun behoeften beter bepalen en daar kun je vervolgens op inspelen.

#4 Accepteer “Trial and Error”

Er zullen genoeg “ups-and-downs” zijn. Het is oké om toe te geven dat je struggled en je hoofd net boven water houdt. Het meest belangrijke is hoe je omgaat met dit proces en hoe je jezelf er weer op de kant trekt. Accepteer de hobbelige weg, probeer jezelf gemotiveerd te houden en houd vooral ook je doel in ogen!

#5 Stop met het streven naar perfectie.

Geen enkele ondernemer is perfect. Zelfs niet diegene die al jarenlang ervaring hebben. Wees realistisch over wat je kunt bereiken (op korte én lange termijn) en je hebt veel meer kans om je doelen daadwerkelijk te behalen.

#6 Zorg voor jezelf

Hoe kun je bedrijf vooruithelpen en succes behalen als je weinig slaapt en slecht eet? Als jij je niet 100% voelt, kun je je ook niet 110% inzetten voor je eigen business. Een eigen bedrijf hebben is namelijk geen 9 tot 5 baan, het is een lifestyle en geloof me, je zult je veel beter voelen als je een goede balans tussen leven en werken vindt.

Met deze simpele recepten eet jij altijd gezond, ook als je heel druk bent!

#7 Vraag om hulp

Niemand verwacht dat je alles helemaal in je eentje uitvogelt. Luister naar diegene die om jou en je bedrijf geven en gebruik alle adviezen waarvan je denkt dat ze waardevol voor je business zijn. Het is altijd goed om een second opinion te vragen en aan de bel te trekken wanneer je hulp nodig hebt. Elk groot bedrijf heeft partners en adviseurs dus waarom zou jij hier geen gebruik van maken?

# 8 Zet geld opzij

Geef geen geld uit aan dingen die je niet nodig hebt. Je zou moeten streven naar het opsparen van al het geld dat je opzij kunt zetten, zodat wanneer de tijd komt, je hier je voordeel uit kunt halen en je altijd een buffer hebt voor als het iets minder storm loopt.

#9 Maak een businessplan

Het maakt niet uit hoe groot of hoe klein je bedrijf is, je zult je cijfers en concurrenten moeten kennen en een financieel plan moeten maken. Het hoeft natuurlijk geen heel boekwerk te worden, maar de basis op papier zetten is wel een slimme zet. Werk uit wat je verwacht te moeten investeren, wat je verwacht te verdienen en wanneer je verwacht dit te verdienen, zodat je een idee krijgt waar je met je eigen business naartoe moet werken.

#10 Verwacht het onverwachte.

Incasseer de stoten, accepteer de hobbelige weg en weet dat zolang jij je inzet, alles helemaal goed komt. De wereld vergaat niet als je een keer op je bek gaat, je word er zelf alleen maar sterker en wijzer van!

Lees hier wat succesvolle mensen dagelijks doen!

SUCCES!


Meer artikelen over succes en je eigen business?

Dit doen succesvolle vrouwen op maandag.