Wanneer je ergens gaat eten wil je natuurlijk dat het eten goed is. Minstens zo belangrijk is de sfeer van de plek waar je naartoe gaat om te genieten. De Kanarie Club in Amsterdam voldoet aan beide en geeft je zelfs nog wat meer. Overdag is de vibe heel erg relaxed. Mensen komen in groepen om te genieten van een kop koffie en de lunch of komen er alleen om geconcentreerd te kunnen werken. Bij de Kanarie Club aan het Bellamyplein is het allemaal mogelijk!

 ‘To work, eat & entertain together’

Het gebouw waar de Kanarie Club in is gevestigd heeft een lange geschiedenis. Wat begon in 1902 als een tram depot, is in 1996 veranderd in een publiek transportatie museum om vervolgens in 2005 te worden bezet door krakers die een zwembad in het pand hebben gebouwd. Dit zwembad staat er trouwens nog steeds, na het krijgen van een totale make-over, natuurlijk. Heel erg tof om te borrelen met vrienden; het geeft toch net dat extraatje, het maakt de spot uniek! Het is dus duidelijk dat het gebouw voor meerdere doelen heeft gediend. Dit zijn de eigenaren van de Kanarie Club niet vergeten. Ze laten de variatie van het gebouw ook terugkomen in de gerechten die ze bereiden en in het interieur.

Club 1 club 2 club 3

Interieur

Toen wij de Kanarie Club binnenliepen, wisten wij niet waar we moesten kijken. Door de vele ramen ziet de ruimte er ontzettend licht en open uit, ook het hoge plafond draagt hieraan bij. De vele planten en vrolijke kleuren geven het restaurant ook iets huiselijks, het is heerlijk knus. We wisten dus niet waar we moesten kijken, omdat er veel bijzondere details te zien zijn. Ik denk dat ik elke keer weer nieuwe dingen ontdek bij de Kanarie Club, want ik ben zeker van plan om nog veel vaker terug te gaan. Ik houd er van wanneer de sfeer van een restaurant zo lekker kan verschillen overdag en in de avond. Dat je een ruimte zo kan inrichten dat het geschikt is voor meerdere gelegenheden. Waar je overdag heerlijk rustig kunt werken, zou ik hier in het weekend tot de late uurtjes heerlijk ontspannen kunnen borrelen. Voor het borrelen is de pool bar natuurlijk super geschikt. De kaart staat vol met de lekkerste dranken en cocktails. Van de signature cocktails, tot de echte klassiekers met een twist.

All-day breakfast en lunch

Bij de Kanarie Club is de menukaart ontzettend gevarieerd. Je kunt er zes dagen per week terecht voor ontbijt, lunch en avondeten. Daarnaast zijn er ook nog veel snacks verkrijgbaar voor tijdens je borrel, ook wel de Bar Bites genoemd! Ben je benieuwd naar de gerechtjes? Via de website kun je de verschillende menukaarten van de Kanarie Club bekijken en jezelf verheugen op gegarandeerd genieten. Wij gingen onlangs langs voor de lunch en genoten van overheerlijke broodjes. De ‘Eggs Norwegian’ is een romig broodje met gerookte zalm, eieren en avocado, een absolute aanrader. Ervaar het zelf!

kanarie 1 kanariefood1 - kopie kanariefood3 kanarie 2

De Kanarie Club
Ballamyplein 51, Amsterdam
www.kanarieclub.nl
020 2181775

Meer hotspots

Kijk je ogen uit en geniet in de Kanarie club!

Gloednieuwe hotspot: Restaurant The Birdhouse, Amsterdam

Kijk je ogen uit en geniet in de Kanarie club!

Onze keuze van de kaart kickoff: Restaurant Brooks, Amsterdam